Cilt dostu öneriler

Güncelleme Tarihi:

Cilt dostu öneriler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 15:15

Cilt sağlığını dengede tutmak en az genel sağlığımızı dengede tutmak kadar önemlidir.

Haberin Devamı

Yeterli ve dengeli beslenme her noktada olduğu gibi cilt sağlığını korumada da ilk sırada yer almaktadır. Bildiğiniz gibi sağlıklı, aydınlık, lekesiz ve güzel bir cilde ulaşmanın yolu içimizden gelir.Yani cilt içeriden beslenir ve dışarıdan desteklenir unutmayınız. Gelin yenilebilir ve içilebilir cilt dostu beslenme önerilerine beraber göz atalım.

1. Yeterli, dengeli ve çeşitli beslenin.
2. Yemeklerinizi sıvı yağla pişirin, hayvansal ve bitkisel kaynaklı katı yağlardan uzak durun. Özellikle omega-9 zengini, cilt dostu zeytin yağını tercih edin.
3. Güçlü antioksidan kapasitesine sahip olan kırmızı renkli sebzeler ve meyveler cildin güzellik iksirleridir. Cildi nemlendirir, UV ışınlarından korur, kızarıklıkları ve lekeleri giderirler. İşte tüm bu faydalı özellikleri, içerdikleri likopen sayesinde sağlanır. Özellikle domates, kırmızı biber, karpuz, kiraz, böğürtlen ve çilek likopen zengini besinler arasındadır. Cilt sağlığınız için bu besinleri günlük beslenmenize mutlaka ilave edin.
4. Turunçgiller hem içerisinde bulunan C vitamini, hem de kabuğunda bulunan d-limonen denen aktif maddeler sayesinde bir taraftan cildinizi koruyup aydınlatırken, diğer taraftan da cilt elastikiyetinizi korumak için zemin hazırlamaktadırlar. İşte tamda bu nedenle; portakal, greyfurt, turunç, limon ve mandalina mevsiminde tüketilecek cilt dostu besinler arasında yerini almalıdır.

Haberin Devamı

BALIK, CEVİZ VE SEMİZOTU

5. Omega-3 yağ asiti içeren gıdalardan faydalanarak cildinizi toksinlerden temizleyip sağlıklı bir cilt yapısına kavuşabilirsiniz. Özellikle; balık, ceviz, keten tohumu ve semiz otu omega-3 zengini besinler arasında yer almaktadır.
6. Üzüm çekirdeği ve üzümün dış derisi cilt için mucizeler yaratabilecek olan resveratrol dediğimiz kuvvetli bir anti oksidana sahiptir. Cilt lekelerini uzaklaştırmak ışıl,ışıl parlayan bir cilde sahip olmak için mevsimin de taze çekirdekli üzüm, mevsimi dışında çekirdekli kuru üzüm tüketin.
7. Su tüketiminizi artırın. Eğer cilt sağlığınıza, cilt güzelliğinize önem veriyorsanız yeterli miktarda su için. Su, içeriğinde bulunan mineraller sayesinde cildinize dost olan sıvıların başında yer alıyor.
8. Cilt sağlığınız için yeşil ve siyah çaydan yararlanın. Çay, içeriğinde barındırdıği kateşin ve polifenol sayesinde hem cilt yaşlanmasını geciktiriyor, hem de cilt kanserine yakalanma riskini azaltıyor.

Haberin Devamı

ŞEKERDEN UZAK DURUN

9. Cildi yaşlandıran en önemli faktörlerden biri de şekerli gıdaların fazlaca tüketilmesidir. Şeker, cildi yıpratan, yaşlandıran ve çizgilerin hızlıca oluşmasını sağlayan bir maddedir. Cilt sağlığı ve güzelliği için şeker ve şekerli gıdalardan uzak durmaya dikkat edin.
10. İşlenmiş gıdaları öğünlerinizden çıkarın. Özellikle rafine edilmiş beyaz undan elde edilmiş ve tras yağ asitlerini içeren gıdalar cilt yaşlanmasını hızlandırır. Mümkün olduğu kadar doğala yakın, işlenmemiş gıdaları tercih ederek cilt sağlığınızı korumaya katkı sağlayabilirsiniz.
En değerli giysimiz cildimiz. Yeterli ve dengeli beslendiğiniz sürece cildiniz, yılları geriye götürecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!