Çifte vatandaşlık kuşaktan kuşağa devam edemez

Güncelleme Tarihi:

Çifte vatandaşlık kuşaktan kuşağa devam edemez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 09:51

Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius, SPD’nin seçim kampanyası ek programını tanıttı. İç politikanın ağır bastığı programda, çifte vatandaşlığın üçüncü kuşaktan itibaren sınırlandırılması planlanıyor.

Haberin Devamı

ÇİFTE vatandaşlığın sınırlandırılmasının SPD’nin tavrıyla çelişmediğini savunan Pistorius, “Çifte vatandaşlık kuşaktan kuşağa devam edemez” dedi.

SPD, opsiyon modelinin kaldırılıp yerine çifte vatandaşlığın getirilmesini 2013 seçimlerinde seçim kampanyası yaptı ve o zaman SPD lideri olan Gabriel, Merkel’e, “Çifte vatandaşlık olmadan koalisyona girmeyiz” dedi. Büyük koalisyon Almanya’da doğup büyüyen göçmen kökenli gençlere çifte vatandaşlık hakkı getirdi. Ancak CDU, çifte vatandaşlığın kaldırılmasını seçim kampanyası yapmayı tartışmaya açtı. Konunun Alman kamuoyunda ilgi görmesi SPD’yi de etkiledi. Anketlerde oy kaybeden SPD, oylarını artırmayı iç güvenlik ve çifte vatandaşlığın sınırlandırılmasına bağladı.

SPD, iç güvenlikte daha fazla güvenlik kamerası yerleştirilmesini, daha fazla polis istihdam edilmesini, ev hırsızlıklarına karşı daha etkili olmak için yatırım yapılmasını, ayrıca Avrupa sınır güvenliği için FBI benzeri bir polis teşkilatı kurulmasını kampanya programına ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!