CHP’li Ersin’i ’Ergenekon’la suçlayan savcı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Ersin’i ’Ergenekon’la suçlayan savcı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 15:41

CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin hakkında ’Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık’ iddiasıyla iddianame hazırlayan ve TBMM Başkanlığı’na fezleke sunan dönemin Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekili Taner Aksakal, darbe girişimi sonrası FETÖ/PYD üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı. Ahmet Ersin, "Aynı taktik ve tuzaklarla birçok kişiyi daha mağdur ettiğini bildiğim bu sözde savcı, hukuku ve yetkilerini, üyesi ve militanı olduğu PDY/FETÖ için kullanmasının hesabını yargı önünde verecektir" dedi.

Haberin Devamı

Erzurum’da Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner ile ilgili davanın gizli tanığı ’Munzur’ ile yanında para dolu çantayla görüşmekle suçlanan CHP İzmir eski Milletvekilli Ahmet Ersin hakkında ’Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık’ iddiasıyla 2012 yılında dava açılmıştı. Ersin’in yargılanması devam ederken, flaş bir gelişme yaşandı. Ersin hakkında ’Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve maddi menfaat karşılığı ifadeleri değiştirtmek’ suçlamalarıyla iddianameyi hazırlayan dönemin Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekili Taner Aksakal, darbe girşiminin ardından yargıya yönelik başlatılan operasyon kapsamında tutuklandı. 

BURSA’DA YAKALANDI

Bursa’dan Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına atanan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan Taner Aksakal, Bursa’daki evinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla adliyeye sevk edilen Aksakal, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesi alındı. Aksakal, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberin Devamı

CHP’Lİ ERSİNDEN YAZILI AÇIKLAMA

CHP’li Ahmet Ersin yaşanan gelişme sonrası şu yazılı açıklamayı yaptı;

"Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekiliyken, hakkımda Ergenekon Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak iftirası ile önce dokunulmazlığımın kaldırılması için fezleke yazan ve Milletvekili görevim sona erdikten sonra da, gizli tanık iftiraları ve gerçek dışı düzmece iddialarla dolu bir iddianame yazarak, Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 27 yıl hapis istemiyle dava açan sözde savcı Taner Aksakal, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi kapsamında PDY/FETÖ üyesi olmaktan tutuklanmıştır. Aynı taktik ve tuzaklarla birçok kişiyi daha mağdur ettiğini bildiğim bu sözde savcı, hukuku ve yetkilerini üyesi ve militanı olduğu PDY/FETÖ için kullanmasının hesabını yargı önünde verecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!