CHP'den güçlü parlementer sistem için 5 kanun teklifi

Güncelleme Tarihi:

CHPden güçlü parlementer sistem için 5 kanun teklifi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 23:13

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, parlamenter sistemi güçlendirmek amacıyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekillerinin imzasıyla TBMM’ye beş kanun teklifi verildiğini açıkladı. Böke, “Niyet, siyasi ikbaliniz değil, 80 milyonun geleceği ise CHP’nin sunduğu teklifi beklemeden geçirin” çağrısında bulundu. MYK toplantısının ardından açıklama yapan Böke, özetle şöyle dedi:

Haberin Devamı

ÜLKEYİ KARABASAN BEKLİYOR

“Rejim değişikliği gerçekleştiği takdirde, yaklaşık 18 milyon emekçi ve ailesi için emeğiyle alınteriyle çalışan, kazanan tüm ülkeyi bir karabasan bekliyor. Kıdem tazminatınız hükümet tarafından gasp edilecek, memurun iş güvenliği kalmayacak, taşeron işçiye kadro falan olmayacak, size kadro yerine özel sözleşme getirecekler.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm milletvekillerimizin imzasıyla Meclis Başkanlığı’na beş ayrı kanun teklifi sunuldu. Bu kanun teklifleri güçlendirilmiş parlamenter sistem için ihtiyaç duyulan değişiklikleri barındırıyor. Eğer niyet siyasi ikbaliniz değil, 80 milyonun geleceği ise CHP’nin Meclis’e sunduğu teklifi beklemeden geçirin.

KAFALAR ÇOK KARIŞMIŞ

(Başbakan Yıldırım’ın bozkurt işareti yapmasıyla ilgili soru üzerine) Kafalar çok karışmış. Siyaset dediğiniz şey sürekli bir kitleye mesaj vermek üzerinden yapılırsa, kafa kırışıklığı olması şaşırtıcı değil. Siyasetin bir derdi olmalı, o da vatandaşların kimliğinden bağımsız olarak sorunlarını çözmek olmalı. Bakın Türkiye çok kutuplaştı. Bu kutuplaşmayı pekiştirecek her tür ayrıştırma, Türkiye’nin yarınlarını karartmaya devam eder.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!