CHP'den Erdoğan'a partili protokolü

Güncelleme Tarihi:

CHPden Erdoğana partili protokolü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 00:12

CHP’nin, AK Parti’ye üye olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili farklı bir protokol düzeyinde hareket etme kararı aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son grup toplantısında Erdoğan’ı kastederek, “Binali Bey Başbakan. Ona nasıl saygı gösteriyorsak aynı standartta saygı göstereceğiz. Artık Cumhurbaşkanı olarak görmüyoruz, bir partinin taraftarlarının Cumhurbaşkanı olabilir, 80 milyonun değil. Kendisi tercih etti” demişti.

PARTİ LİDERİ STATÜSÜ
Kılıçdaroğlu ve CHP’lilerin, Erdoğan’a 21 Mayıs’ta yapılacak kongreye kadar AK Parti üyesi statüsünde bir nezaketle yaklaşacakları ve kongre sonrası da AK Parti Genel Başkanı olarak görecekleri öğrenildi. Erdoğan ile ilgili hitaplarında ise “Sayın Genel Başkan” ifadesini kullanacakları belirtildi.

AYAKTA KARŞILAMADI
Kılıçdaroğlu’nun, AK Parti’ye üye olduktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik tavır değişikliği, ilk kez Danıştay’ın 149. kuruluş yıldönümü toplantısında su yüzüne çıktı. Erdoğan geldiği zaman salonda bulunanlar ayağa kalkarak alkışladı. Ancak Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ayağa kalkmadı.

Ön sırada bulunanlarla tokalaşmaya başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na doğru yaklaştı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın tokalaşmak üzere geldiğini görünce ayağa kalkarak selamladı ve tokalaştı. Tezcan, partisinin Erdoğan’a yönelik yeni tavrını anlatırken, “Tarafsız Cumhurbaşkanı devleti ve milleti temsil ettiği için ona uygun statüde ve protokol düzeyinde tutum takınıyorduk. Ama artık saygının ve nezaketin ölçüsü parti üyesi bir siyasetçiye ve genel başkana gösterilen nezaket sınırları içinde olur” dedi.

BAKMADAN GEÇME!