CHP İngiltere’den ‘Hayır’ kampanyası

Güncelleme Tarihi:

CHP İngiltere’den ‘Hayır’ kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 09:58

Londra merkezli CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme, vatandaşların anayasa değişikliği referandumunda ‘Hayır’ oyu vermeleri için ülke çapında kampanya başlattıklarını duyurdu. Ayrıca, ‘Hayır İttifakı’ oluşturmak için çalışmalar başlatıldığını ifade eden Başkan Dikme, bu konuda planlar hazırlandığını ve değişik çalışma gruplarının oluşturduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

CHP İngiltere Birliği’nin Kuzey Londra’nın Harringay bölgesindeki bir restoranda düzenlediği kahvaltıya üyeler, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar arsında İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer, Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Dr. Ali Tekin Atalar ve CHP İngiltere Birliği Kurucu Başkanı Baki Düzgün de yer aldı. Açılış konuşmasında çok yakında CHP İngiltere Birliği’nin Çalışma Merkezi’nin Kuzey Londra’da faaliyete geçeceğini de kaydeden CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme, “Bu kahvaltıyla birlikte ‘Başkanlığa Hayır’ kampanyası başlatılmıştır” dedi.

TÜRK MİLLETİ İZİN VERMEZ

Hasan Dikme, başkanlık karşıtı olan kampanya ile ilgili şunları söyledi: “Yarın çok geç olacak! Türk Milleti rejim konusundaki kararını 29 Ekim 1923 de tabiatına ve ihtiyaçlarına en uygun idare şekli olan Cumhuriyet idaresini benimseyerek yapmıştır. Bugün yapılan Anayasa değişikliği ve başkanlık dayatmaları Türkiye’nin kesinlikle ihtiyacı olan bir şey değildir. Türkiye Cumhuriyeti, diktatörlüğe sürükleniyor. Laiklik elden gidecektir. Askeri darbelerin önü açılacaktır. Yolsuzluk, mezhepçilik ve adam kayırma tavan yapacaktır. Anti-demokratik uygulamalar engellenemeyecektir. İşçi ve Emekçi daha çok ezilecektir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin neredeyse tamamı parlamenter sistemi benimsemiştir ve Türk Milleti de Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde rejim konusunda son noktayı 1923’te koymuştur ve rejimin değiştirilmesine asla izin vermeyecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!