ÇGD’den DHA’ya 2 ödül

Güncelleme Tarihi:

ÇGD’den DHA’ya 2 ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 13:04

ÇGD’den DHA’ya 2 ödül

Haberin Devamı

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA)- ÇAĞDAŞ Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi, 2016 gazetecilik ödülleri açıklandı. DHA Bursa Bürosu’ndan Namık Göz, 'Çevre', Genç kalemler kategorisinde ise, DHA Muhabiri Berktuğ Öncü ödül aldı. Bu yılki Basın Dayanışma Ödülü Levent Gültekin’e verilirken, Demokrasi Ödülü'ne 15 Temmuz gecesi şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir layık görüldü.
ÇGD Bursa Şubesi yapılan değerlendirme sonucu 10 kategoride 13 ödül verdi. ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Aykut Güngör, basın emekçileri açısından son derece tatsız günlerden geçildiğini anlatırken, şöyle konuştu:
"Türkiye’de gazeteci olmak, gazeteci kalabilmek artık çok zor, Anayasa’da ‘Basın hürdür, sansür edilemez’ yazıyor ama gelmiş geçmiş tüm iktidarların yaptığı gibi AKP iktidarı da son dönemde özellikle Cumhuriyet Gazetesi üzerindeki uygulamalarıyla bu hükmü rafa kaldırdı. 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından FETÖ ve PKK terör örgütleriyle ilgisi olmayan yüzlerce gazete, dergi televizyon ve radyo kapatıldı. 12 Eylül Askeri Darbesi’nde bile böyle baskı ve sansür görmeyen basın emekçileri olarak, bu uygulamaların seçimle işbaşına gelmiş bir siyasi irade tarafından yapıldığını görmek utanç verici."
ÇGD Bursa Şubesi’nin bu yılki Basın Dayanışma Ödülü Levent Gültekin’e verilirken, 15 Temmuz darbe girişi gecesi şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir, Demokrasi Ödülü’ne layık görüldü. Çevreye duyarlılığı nedeniyle yazdığı yazılar ve yaptığı haberler nedeniyle DHA Bursa Bürosu’ndan Namık Göz, 'Hürriyet Bursa'daki yazıları ile Çevre, DHA Bursa Muhabiri Berktuğ Öncü, 'Genç kalemler' kategorisinde ödül aldı. ÇGD Bursa Şubesi’nin 2016 ödülleri şöyle:
* 2016 ÇGD Bursa Basın Dayanışma Ödülü- Levent Gültekin * 2016 ÇGD Bursa Basın Emek Ödülü- Ahmet Yıldız * 2016 ÇGD Bursa Toplumsal Barış Ödülü- Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) * 2016 ÇGD Bursa Eğitim Ödülü- Nesin Vakfı Felsefe Köyü *
2016 ÇGD Bursa Hukuk Ödülü- Sibel Önder- Saadet Özkan * 2016 ÇGD Bursa Çevre Ödülü – Namık Göz *2016 ÇGD Bursa Genç Kalemler Ödülleri; *Bursa Hakimiyet Gazetesi ve ASTV'den Fatmagül Erel, DHA'dan Berktuğ Öncü, Line Tv'den Çağla Dayı *
2016 ÇGD Bursa Özel Ödülü- Nevruz İlimdaroğlu, * 2016 ÇGD Bursa Kent Kültürüne Katkı Ödülü; İzzet Boğa * 2016 ÇGD Bursa Demokrasi Ödülü; Şehit Astsubay Ömer Halisdemir.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!