CEO’ların yarısı elit üniversitelerden

Güncelleme Tarihi:

CEO’ların yarısı elit üniversitelerden
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 12:04

Dünya Ekonomik Forumu son yıllarda sık dile getirilen dünyanın en başarılı insanlarının üniversite mezunu olmadığı yönündeki algıyı, 11 bin 745 başarılı insanın eğitim geçmişlerini tarayarak test etti.

Haberin Devamı

Sonuçta genel kanının aksine iyi bir kariyere sahip insanların büyük çoğunluğunun önde gelen üniversitelerden mezun olduğu tespit edildi.

‘EN GÜÇLÜ ERKEKLER’İN HEPSİ MEZUN
İş dergisi Forbes’ın belirlediği dünyanın en güçlü erkeklerinin yüzde 85.2’si ABD’nin Harvard, MIT ve Stanford gibi önde gelen üniversitelerinden mezun. Yüzde 14.8 ise çeşitli yükseköğretim kurumlarında bir lisans programını tamamlamış. Forbes’ın en güçlü kadınlar listesinde yer alan isimlerin yüzde 55.9’u elit üniversitelerde eğitim alırken, yüzde 37.3’ü bir lisans programından mezun. Yüzde 6.8’lik bir kesimse üniversiteye gitmemiş.

Fortune dergisinin seçtiği dünyanın ilk 500 CEO’sunun ise yüzde 41’i lider üniversitelerde eğitim almış. Yüzde 53’ü ise üniversite mezunu. Geriye kalan yüzde 6 üniversiteye gitmemiş ya da yarıda bırakmış.

Haberin Devamı

MİLYARDERLERİN YÜZDE 11’İ
Forbes’ın milyarderler listesindeki isimlerin ise sadece yüzde 10.9’u üniversiteye gitmezken, yüzde 44.8 elit bir yükseköğretim kurumundan mezun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!