GeriSeyahat Cem Ceminay’ın tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Cem Ceminay’ın tatil sırları

Cem Ceminay’ın tatil sırları

Sunucu Cem Ceminay, tam bir seyahat tutkunu. “Seyahat özgürlüktür bana göre, heyecan ve yaşama zevki verir” diyor.

Amerika kıtasında, Uzakdoğu’da, Avrupa’da, Arap Yarımadası’nda birçok ülke gördü. Hayali James Caldwell’in “yeryüzündeki cennet” olarak tanımladığı Tahiti’deki Bora Bora Adası’na gitmek. İşte Ceminay’ın favori mekanları...

OTELLER

The Oberoi, Port Louis, Mauritius
“Çizgi film Taş Devri’nden Çakmataşların malikanesini andıran, son derece ilginç mimarisiyle dikkat çeken bir otel. Havuzlu muhteşem villaları var. Konfor ve hizmette hiç kusurları yok. Mutfağı lezzette sınır tanımıyor. Sessiz, sakin huzur verici ortamıyla romantik bir otel. Biz ilk giden Türk çifttik. Benim için çok özel anıları olan bir yerdir.” Gecelik oda fiyatı 930 TL’den başlıyor. (www.oberoihotels.com)

Il Pellicano, Porto Ercole, İtalya
“Bana göre Avrupa’nın en kaliteli butik oteli. Konumu harika. Kayalıkların üzerinde, deniz kenarında. Gizemli bir mekan. Otelin girişinde tabela bile yok. Zili çalıyorsunuz, sizi karşılıyorlar. Seçkin bir müşteri portföyü var. İlginç bir de hikayesi: 2’nci Dünya Savaşı’nda Amerikalı bir pilotun uçağı otelin bulunduğu yere düşüyor. Kendisi kurtuluyor ve hayatının aşkıyla orada tanışıyor. Otelin her tarafında ayrı bir güzellik var. Servisi de mükemmel.” Ağustos başında gecelik oda fiyatı 1950 TL’den başlıyor. (www.pellicanohotel.com)

Dalyan Resort, Dalyan
“Burası bozulmamış bir doğaya sahip Dalyan kasabasında yer alıyor. Antik Kaounos kenti ve Likya Kral Mezarları manzarasıyla büyüleyici bir otel. İztuzu plajına yakın, dünya tatlısı Caretta Caretta’ları görebilir, mavi yengeçleri tadabilir, civardaki çamur banyolarında şifa bulabilirsiniz. Bu sempatik ve tertemiz butik otelde kendimi evimde gibi rahat hissediyorum. Odalar kullanışlı, havlular büyük, yemekler enfes, ortam huzur verici.” Gecelik konaklama fiyatı 280 TL’den başlıyor. (www.dalyanresort.com)

RESTORANLAR

Mr Chow, Beverly Hills, California
Çin mutfağının en iyisi bence. Mönüsü yaratıcı ve zengin. Seçeneklerin tümü lezzetli. İlk restoranını 45 yıl öne Londra’da açan Michael Chow, Beverly Hills şubesini 1974’te açmış. Çok kaliteli. Müşteri kitlesinin çoğu ünlüler. Resmen etrafınızda film yıldızlarıyla yemek yiyorsunuz. Üstelik havalı olmasına rağmen fiyatları mütevazı. (www.mrchow.com)

Lacivert Restoran, Anadoluhisarı
Boğazın romantik manzarasına sahip. Tam ikinci köprünün altında, günbatımını izlemek çok keyifli. Şef Hüseyin Ceylan’ın sürekli yenilediği lezzetli yemek ve mezeler vazgeçilmez. Pazar günleri kahvaltısında yok yok. Personeli de güleryüzlü ve yetenekli. (www.lacivertrestaurant.com)

BAR

White, Beyrut, Lübnan
Akdenizin coşkusu ve Beyrut’un dillere destan renkli gece hayatını harmanlamış adı gibi beyazlar içinde bir mekan. Ünlü DJ’lerin orijinal müziğini, göz alıcı bir ışık gösterisi eşliğinde dinliyorsunuz. Üzeri açık, deniz manzaralı, muazzam eğlenceli bir gece kulübü (www.whitebeirut.com).

False