CDU/CSU: SPD bize karşı oylamak istiyor

Güncelleme Tarihi:

CDU/CSU: SPD bize karşı oylamak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 13:28

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eşcinsel evliliklerin yasallaştırılabileceğini açıklaması üzerine SPD’nin konuyu teklif olarak derhal meclise taşıma kararı alması, koalisyon ortakları CDU ve CSU’yu kızdırdı.

Haberin Devamı

CDU/CSU Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, SPD’nin önergeyi meclise taşıyıp, isim isim oylama talep etmesinin, ortaklar arasındaki güveni zedeleyeceğini söyledi. Kauder, “Yeşiller ve Sol Parti ile birlikte SPD konuyu bize karşı oylamak istiyor” dedi.
CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer, “SPD’nin takındığı tavır koalisyona zarar veriyor. SPD seçim taktiği yaparak ortaklığa uygun davranmıyor” diye konuştu.
SPD Genel Başkanı Martin Schulz ise Merkel ile CDU ve CSU'nun arasındaki tutumu “Almanya kabare değildir” sözleriyle eleştirdi. SPD seçimlere üç aydan az bir süre kala rakibi CDU'yu köşeye sıkıştırmak için bir adım daha ileri giderek, mecliste eşcinsel evliliklerin isim isim oylanması talebinde bulunacağını açıkladı.

30 KEZ REDDETTİLER
Mecliste daha önce defalarca görüşülen eşcinsel evliliklerin güvence altına alınması konusu her seferinde Birlik Partileri’nin engeline takıldı. CDU/CSU üyesi milletvekilleri şimdiye kadar 30 kez konunun komisyonlarda konuşulmasını engellemişti. Eşcinsel evliliklerin yasal güvence altına alınmasını SPD dışında Yeşiller ve FDP de istiyor.

Haberin Devamı

EVLAT EDİNEMİYORLAR
Almanya'da 2001 yılından beri eşcinsel birlikteliklere tıpkı evli çiftler gibi bazı haklar tanınıyor. Ancak eşcinsel çiftlerin evlat edinmeleri yasak. Ayrıca birliktelikleri nikah dairelerince tanınıp kayıt altına alınmıyor. Avrupa Birliği'ne üye 14 ülkesinde ise yasalar eşcinsel evliliklere imkan tanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!