Cami binası, ev, işyeri ve cezaevinde bazı hücreler basıldı

Güncelleme Tarihi:

Cami binası, ev, işyeri ve cezaevinde bazı hücreler basıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 12:29

Berlin’de Müslüman gençleri radikalleştirdiği gerekçesiyle Fussilet 33 adlı cami ibadete kapatıldı. Polis cami binasıyla birlikte ev, işyeri ve bazı cezaevi hücrelerine baskın düzenledi. Sabahın erken saatlerinde başlayan baskınlarda 460 civarında polis görev yaptı.

Haberin Devamı

BERLİN polisi bu sabah kentin Moabit semtindeki Fussilet Camisi, ev, işyerleri ve cezaevindeki bazı hücrelere baskınlar düzenledi. Fussilet 33 adlı caminin gençleri radikalleştirip, savaş bölgelerine gönderdiği ve silah temin ettiği gerekçesiyle yasaklandığı bildirildi. Berlin İdari Mahkemesi’nin yasaklama kararını 15 Şubat’ta aldığı belirtildi. Polis mahkeme yasağıyla birlikte cami binası, ev, işyeri ve cezaevindeki mahkum hücrelerini bastı. Baskınlara 460 civarında polis katıldı. 

Caminin yasaklanması 2015 yılından beri tartışılıyordu. Berlin’de Noel pazarına TIR’la terör saldırısı düzenleyen Anis Amri’nin bu camiye gidip geldiği belirlenmişti.

TÜRK VE KAFKAS

Yoğunlukla Türk ve Kafkas kökenlilerin gittiği camide gençlerin radikalleştirildiği suçlamasıyla caminin beş üyesi hakkında soruşturma açıldı. Güvenlik birimleri Fussilet 33’ün radikallerin buluşma yerine dönüştüğünü düşünüyor. Moabit ve Tegel cezaevlerinde altımahkumun hücresine de baskın düzenlendi ve bazı delillere el konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!