Çalışma yasası reformu Bakanlar Kurulu’nda

Güncelleme Tarihi:

Çalışma yasası reformu Bakanlar Kurulu’nda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 10:16

Geçen yıl Temmuz ayında Ulusal Meclis’te tartışmalı bir şekilde kabul edilen ve eski Başbakan Manuel Valls’e seçim kaybettiren çalışma yasası reformunu, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron başkanlığındaki Edouard Phillipe hükümeti iş kanunu reformunu yürürlüğe koymak üzere Bakanlar Kurulu’nun gündemine getirdi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Macron, seçim sırasında Ulusal Meclis’te Temmuz 2016’da kabul edilen çalışma yasası referandumunu uygulama ve kuvvetlendirmeyi vaat etmişti. Hükümete yetki veren İş Kanunu reformu ile ilgili tasarı hükümetin beş yıllık icraatı içerisinde yer alan bir proje olarak ele alınıyor. Projenin ilk hedefi işçi ve işveren arasında daha fazla esneklik sağlayacak.
İşçi sendikalarının, işverenin elini kuvvetlendiren yasa olarak değerlendirdiği yeni çalışma yasası, işçi-işveren ilişkilerinde, işverenin çalışanı kolayca işten çıkarma ve iş tazminatı gibi konularda, işvereni koruyan bir yasa olarak algılanıyor. Hükümetin yürürlüğe geçirmeyi düşündüğü ve Bakanlar Kurulu’nda ele alınan iş yasasında yapılacak çalışma reformu sayesinde 10 bin kişiye iş imkanı sağlayacağı düşünülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!