Büyüme oranı arttı, işsizlik düştü

Güncelleme Tarihi:

Büyüme oranı arttı, işsizlik düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 16:13

Ülkenin diğer ekonomi kuruluşlarıyla yaptığı büyüme tahminlerini güncelleyen Ifo’ya göre 2016 yılının ilk çeyreği, Alman ekonomisi için beklenenden daha iyi geçti.

Haberin Devamı

MERKEZİ Almanya’nın Münih kentinde bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya'ya ilişkin büyüme tahminini bu yıl için yüzde 1,6’dan 1,8’e, gelecek yıl için ise 1,5’ten yüzde 1,6’ya yükseltti. Nisan ayında ülkenin diğer ekonomi kuruluşlarıyla yaptığı büyüme tahminini güncelleyen Ifo’ya göre 2016 yılının ilk çeyreği Alman ekonomisi için beklenenden daha iyi geçti.

İŞSİZLİK YÜZDE 6,1’E DÜŞER
Ifo Konjonktür Analizi ve Anketler Merkezi Geçici Müdürü Timo Wollmershaeuser, ülkedeki işsizliğin bu yıl yüzde 6,1'e düşmesini ve gelecek yıl bunun devam etmesini beklediklerini belirterek "İşsizlikteki düşüşün durması, iş gücüne kademeli olarak giren mültecilerin etkisini yansıtıyor" değerlendirmesini yaptı.
Wollmershaeuser, istihdam edilen kişi sayısının 2015'te 43,1 milyondan 2016'da 43,6 milyona ve 2017'de de 43,9 milyona ulaşmasını öngördüklerini de ifade etti. Almanya'nın enflasyon beklentilerine ilişkin tahminleri de aktaran Wollmershaeuser, "Enflasyon, geçen yılki yüzde 0,3'ten bu yıl yüzde 0,5'e, gelecek yıl da yüzde 1,5'e çıkacak. Almanya böylece, Avrupa Merkez Bankasının yüzde 2'nin hemen altındaki enflasyon hedefine yaklaşıyor" dedi.

Haberin Devamı

BUNDESBANK’TAN İYİMSER
Ifo'nın Almanya'ya ilişkin büyüme tahminleri, Almanya Merkez Bankasına (Bundesbank) göre daha iyimser gerçekleşti. Bundesbank, Almanya ekonomisine ilişkin bu yıl için yüzde 1,7 ve gelecek yıl için de yüzde 1,4’lük büyüme öngördüğünü açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!