Bugün okullar tatil mi? Hangi ilde okullar tatil?

Güncelleme Tarihi:

Bugün okullar tatil mi Hangi ilde okullar tatil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 10:22

Türkiye' de devam eden kar yağışından öğrenciler de olumsuz etkilendi. Kar tatili ile birlikte uzayan tatil devam edecek mi? Hangi illerde okullar tatil edildi? Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Yoğun kar yağışı yaşana illerde yılbaşı tatilleri kar tatilleri ile birleşti; bu duruma en çok öğrenciler sevindi. 4 Ocak 2016' da ise bazı illerde okullar tatil edildi.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamalarına  göre, bazı illerde kar yağışı hala devam ediyor. Bartın, Zonguldak, Batman ve Sinop' ta yoğun kar yağışı nedeni ile okullar tatil edildi. Van, Giresun, Bitlis, Trabzon, Kastamonu, Artvin, Mardin, Muş, Şırnak, Rize, Edirne, Siirt, Kırklareli ve Tekirdağ' da da eğitim kar engeline takıldı.

Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi' nde kar yağışı akşam saatlerinde etkisini fazlasıyla gösterecek. Marmara ve İç Anadolu'da da karla karışık yağmur görülüyor ayrıca ara ara kar yağışı görülebileceği belirtildi.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul Valiliği, hava durumunun eğitim ve öğretime engel teşkil edecek bir durum olmadığını belirterek, pazartesi günü okulların açık olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Valilik' ten, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre ilimizde bu gece itibariyle kar yağışı yerini sağanak yağmura bırakacaktır. Bu sebeple 4 Ocak 2015 Pazartesi günü hava koşullarının eğitim-öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden, okulların tatil edilmesi söz konusu değildir.” şeklinde açıklama geldi.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

Karabük: Karabük'te yoğun kar yağışı devam ediyor bu sebep ile il genelindeki  bütün okullarda bugün eğitim ara verildi.

Uşak: Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sebebi ile il genelindeki okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

Giresun: Özellikle merkezde kar yağışı şiddetini koruyor. Bu nedenle merkez ve 6 ilçede bir gün, Yağlıdere ilçesinde de okullar 2 gün tatil edildi. Tatil edilen ilçeler; Bulancak, Eynesil, Görele, Çanakçı, Piraziz ve Tirebolu.

Batman: Batman Sason ilçesinde iki gün, merkez  ve diğer ilçelerde bir gün olmak üzere eğitime ara verildiği açıklandı.

Van: Van'da yoğun kar yağışı sebebi ile bazı yollar henüz açılamadı. Bu nedenle okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Zonguldak: Zonguldak' ta yoğun kar yağışına teslim. İlde bugün okullar tatil.

Bugün okullar tatil mi Hangi ilde okullar tatil

Haberin Devamı

Edirne: Merkez ve ilçelerinde etkisi gösteren kar ve soğuk hava sebebi ile,  "Edirne merkez ile Havsa, Lalapaşa, Süloğlu, Keşan, Meriç ve Uzunköprü  ilçelerindeki temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında  eğitim-öğretime bir gün süreyle Enez ve İpsala ilçelerinde sadece taşımalı eğitim  öğrencileri için eğitime bir gün ara verilmiştir.'' açıklaması yapıldı.

Bartın: Bartın ilinde de kar yağışı ilk ve orta dereceli okullar 2 gün  tatil edilmesine sebep oldu. 5 Ocak Salı gününe kadar il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği belirtildi.

Rize: Rize' de buzlanma tehlikesi var. Taşıdığı riskler bakımında il  genelinde eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

Haberin Devamı

Kırklareli: İlde yoğun kar yağışı devam ediyor. İl merkezi ve ilçelerdeki  okullar bugün tatil edildi.

Bitlis: Merkez dahil Hizan, Mutki ve Güroymak ilçelerinde ilk ve orta  dereceli okullar eğitim ve öğretime ara verdi. Okulların tatil olduğu ilçeler, Hizan,  Mutki ve Güroymak be bu ilçelere bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.

Sinop: İl merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve  Erfelek ilçelerindeki okullar da kar nedeniyle tatil edildi.

Samsun: Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı,  Terme, Tekkeköy, Yakakent ilçeleri de dahil bugün eğitim ve öğretime ara verildi.  

 Artvin: İl merkezi ve Borçka, Arhavi ve Hopa ilçelerindeki okullar da bugün kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Haberin Devamı

Trabzon: Trabzon' da ve , Araklı,  Sürmene, Hayrat, Çaykara, Köprübaşı, Dernekpazarı ilçelerindeki tüm okullar 5 Ocak'a kadar tatil edildi.

Kastamonu: Kastamonu' da merkez ve , Şenpazar,  Çatalzeytin ilçelerinde 5 Ocak'a kadar ilk ve orta dereceği okullar eğitime ara verdi.

Mardin: İl merkezi ve Artuklu, Savur,  Dargeçit ve Ömerli'de 2 gün, Midyat, Yeşilli, Mazıdağı ve Derik ilçelerinde de eğitime 1 gün ara verildi.

Şırnak: Şırnak' ta, 4 gündür devam eden kar yağışı ve beraberindeki buzlanma yaşamı olumsuz etkiliyor. İl merkezi ve bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

Tekirdağ: Tekirdağ merkez ve Süleymanpaşa, Çerkezköy, Kapaklı,  Çorlu, Ergene, Saray, Hayrabolu, Malkara ve Muratlı ilçelerinde de eğitim ve öğretime ara verildi.

Haberin Devamı

Ordu: Ordu merkez ve Çamaş, Çatalpınar, Fatsa,  Gülyalı, Kabadüz, Korgan ve Perşembe ilçelerinde bugün okullar tatil edildi.

Muş: İl genelinde  4 Ocak Pazartesi eğitim ve öğretimin devam edeceğini fakat yolları kapalı köy yolları olduğu için buradaki okulların tatil edildiği belirtildi.

Bugün okullar tatil mi Hangi ilde okullar tatil

 HAVA DURUMUNDA SON GELİŞMELER

Meteoroloji 'den gelen son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde görülmesi beklenen yağışların Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın güney ve doğusunda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Yağışlar, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar ve Denizli çevreleri, Antalya ve Mersin'in yükseklerinde, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Zonguldak ve Bartın'ın yüksekleri İç Anadolu'nun güney ve doğusu akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli kar yağışı , İzmir'in güneyi, Aydın ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

İstanbul' da kar etkisi de yerini aralıklı yağmurlara bırakıyor. Hava bugün çok bulutlu olacak.

Bugün okullar tatil mi Hangi ilde okullar tatil

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!