Bu yola dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bu yola dikkat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 16:05

AYDIN'dan geçen Söke- Milas Karayolu'nda yapılan asfalt çalışması sonrası yol, 60 santimetre yükseldi. Yan yolla, karayolunun yükseltisindeki bu fark nedeniyle, sürücüler yol kenarına yanaşamaz hale geldi.

Haberin Devamı

Yoldan geçenlerin alışveriş için duramamaları nedeniyle işlerini olumsuz etkilediğini ve işletmelerini kapatma aşamasına geldiklerini söyleyen esnaf, yetkililerden çözüm bulmalarını istedi.
Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Söke-Milas Karayolu'nda sıcak asfalt çalışması yapıldı. Yapılan çalışma nedeniyle karayolu, eski halinden 60 santimetre yükseldi. Bu da karayolu ile yan yolun yükseltisinde fark yarattı. Sürücüler, yüksekten kalan karayolundan alçakta kalan yan yola araçlarının altı zarar görmesin diye yanaşmamaya başladı. Bu durum esnafı olumsuz etkiledi. Çoğunluğu balık malzemesi satan çevredeki 50 esnaf, zor durumda kaldıklarını müşterilerin gelmemesiyle ekmek teknelerini kapatma noktasına geldiklerini ifade etti.


"TEHLİKE YAŞIYORUZ"
Yeni yapılan karayolun kendileri için tehlike arz ettiği söyleyen Yenidoğan-Söke hattı minibüs şoförlüğü yapan Emre Eser, "Bu karayolunda gün geçtikçe trafik kazaları da artmaya başladı. Söke-Milas Karayolu üzerine yolcuları rahat bir şekilde indirip bindiremiyoruz. İnsanlarda çok şikayetçi çünkü ölümlü kazalar çoğalmaya başladı. Yeni yol yayalar içinde çok tehlikeli oldu. Korkarak durabiliyoruz çünkü bizim duracak durağımız yok" dedi.

Haberin Devamı


"ESNAF MAĞDUR"
Yenidoğan Mahalle Muhtarı Tuncay Tunç ise, "Söke-Milas Karayolu üzerinde olan esnaflar mağdur durumdalar. Asfalt çalışması kısa sürede tamamlandı. Ancak ne yazık ki yoldaki yaya geçitleri ve Yenidoğan Birliğin çalıştığı hat minibüslerinin yolcuları indirip bindireceği duraklar yok. Durak olmadığı için minibüslerde yolun ortasında duruyor. Çünkü başka duracak yer yok. Yol eski halinden 60 santimetre yükseldi. Yol boyunca esnaflık yapan vatandaşlarda bu durumdan oldukça mağdur. Bir an önce bize belediyeler önderlik yaparak bu sıkıntıların çözüme kavuşturması gerekiyor. Esnaf mağdur önümüz bayram esnaf evine ekmek götüremiyor" dedi.


"TEZGAHIMI KAPATTIM"
Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Bülent Kaymak, "17 yıldan beri burada esnaflık yapıyorum. Yol yükselmeden önce yoldan gelip geçen vatandaşlar yolda durarak rahatlıkla alışveriş yapıyordu. Ama şimdi yol yükselince, yoldan geçenlerin duracak yerleri kalmadı. 20 günden beri hiçbir araç burada durmuyor ve bizden alışveriş yapamıyor. Şu an tezgahları kapatacak duruma geldik. Emniyet şeridi de yok bu nedenle hiçbir araç duramıyor. Eğer yola bir çözüm bulunmazsa işyerinde kapatmaya mecbur kalacağız" diye konuştu.
Karayolu yetkilileri, yolu taşeron bir şirketin yaptığını, asfaltlamanın tamamlandığını farkın oluştuğu yol kenarının da düzenleneceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!