Bu ne kinmiş! Polis bile ikna edemedi

Güncelleme Tarihi:

Bu ne kinmiş Polis bile ikna edemedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 14:27

Almanya’nın Heidelberg kentinde kalabalığın üzerine otomobille saldırı olayı üzerine sosyal medyada Müslümanlara ve göçmenlere karşı kin tweetleri yağdı. Polis, saldırganın katıksız Alman olduğunu açıklamasına rağmen, kin tweetleri durmadı. Polis tweetleri incelemeye aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Heidelberg kentinde cumartesi günü 35 yaşındaki bir Alman, otomobilini kalabalığın üzerine sürdü. Bir kişi öldü, iki kişi yaralandı. Elinde bıçakla kaçan saldırganı polis ateş ederek durdurdu. Daha saldırganın kimliği hakkında hiçbir bilgi yokken, sosyal medyada “Video. Terör saldırısı. Müslüman terörist arabayı kalabalığın üzerine sürdü. İslam#Terör#Deutschland” gibi tweetler yağdı. Bunu diğer kin tweetleri izledi. 

Kullanıcılar, “Tüm Almanya’da mültecilere hızlı sınırdışı. Kimse daha alınmasın. Müslümanlar Batı’dan defolup gitsin” gibi yorumlar yazdı. Polis çok sayıda kin tweetlerinin daha fazla yayılmaması için harekete geçerek, kullanıcılara Twitter hesabından karşılık verdi. Polisle kullanıcılar arasında şu yazışmalar oldu:
Kullanıcı : “Müslümanlar Batı’dan defolup gitsin.”
Polis: Siz neden bahsediyorsunuz?
Kullanıcı: Polisteki arkadaşların verdiği bilgiye göre saldırgan mülteci.
Polis: Hayır, doğru değil.
Kullanıcı: O zaman saldırganın tipini yazın. Ya doğruyu söyleyin ya da çenenizi tutun.
Polis: Soruşturma bitmedi.
Kullanıcı: Saldırı. Müslüman terörist.
Polis: Hepinize bir kez daha söylüyoruz. Zanlı Alman ve göçmen kökenli DEĞİL.”

Haberin Devamı

PEŞİNİ BIRAKMAYACAK

Mannheim polisi, sosyal medyadaki bu yalan haber ve yorumları incelemeye aldı. Polis sözcüsü Norbert Schaetzle, “İçeriden ve dışarıdan gelen bazı tweetler alışılagelmişin dışında çok sert. Bu tweetlere tek tek bakıp ceza içeriyor mu değerlendireceğiz” dedi.
Polis kurşunuyla yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 35 yaşındaki saldırgan hakkında tutuklama kararı çıktı. Ancak saldırının nedeni henüz aydınlatılamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!