Bu ekmeklerin unu meyveden

Güncelleme Tarihi:

Bu ekmeklerin unu meyveden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 16:10

S.E.M Ekmek’in kurucusu Ahmet Şen, ürünleriyle sağlık problem olanların, çocukların ve sporcuların ekmek tüketimini kolaylaştırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bu ekmeklerin unu meyveden

İZMİRLİ girişimci Ahmet Şen, meyve unlarından ekmek üretmeye başladı. S.E.M Ekmek’i kuran Şen, “Doktorunuza ya da diyetisyeninize danışarak ekmeklerimizi tüketin” diyerek büyümeyi hedefliyor. Şen, bayilikler vererek daha fazla tüketiciye ulaşmayı planlıyor. Sağlıklı ekmek üretiminin Türkiye’de pek önemsenmediğini savunan Ahmet Şen, “Kilo kontrolü için diyet ekmekleri, şeker ve diyabet rahatsızlıkları için zencefilli, zerdeçallı ve tarçınlı sarı ekmekler, çölyak hastaları için glütensiz ekmekler, yüksek tansiyon rahatsızlıkları, çocukların daha sağlıklı gelişimi ve sporcular için özel ekmekler geliştirdik. Bu ekmekler tabii ki rahatsızlıkları geçirmiyor., Ama bu rahatsızlıkları yaşayan kişilerin daha rahat ekmek tüketmesini sağlıyor. Ekmek tüketenlere, ‘Doktorunuza ya da diyetisyeninize formülümüzü gösterin, uygun görürse kullanın’ diyoruz” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

GLUTEN, ŞEKER VE YAĞ YOK

“Ekmeklerimiz, kendi tesislerimizde öğütülen meyvelerden elde edilen unlarla üretiliyor. Türkiye’de daha önce hiç denenmiş şekilde meyve unlarıyla ekmek yapılıyor. Üretilen bu ekmeklerin içinde kesinlikle gluten, yağ ve şeker bulunmuyor. Tam aksine glisemik endeksi düşük, lif oranı yüksek ekmekler üretiliyor. Üzümden kayısıya, nardan portakala pek çok meyve ve çekirdeğinden un üretiyoruz. Fındık, kabak çekirdeği, ceviz ve keçi boynuzundan bile un yapılıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!