Bu bir "El Clasico" değildi

Dün gece klasik bir El Clasico maçını daha geride bıraktığımızı düşünenler oldukça yanılabilir.

Haberin Devamı

Uzun zamandır Real Madrid’e karşı büyük üstünlük kuran Barcelona dün ilk kez her anlamda rakibinden oldukça geride kaldı.

Elbette bunu Tito Vilanova’nın yeni bir arayış içinde olmasına bağlayanlar olabilir ancak Real Madrid ilk kez rakibi şaşırttı ve doğru bir dizilimle sahaya çıktı.

Öncelikle Mourinho’nun maça Higuain ile başlaması en doğru karardı. Elbette formda bir Di Maria’nın da ne kadar etkili olabileceğini bu maçta da görmüş olduk.

Bu noktaya kadar doğru adımlar atan Mourinho, taktiksel dehasıyla da Barcelona’ya son vuruşu yapan isim oldu. Rakip takıma her zamanki gibi baskıyı önde kurdurdu ve oyuncuların da kazanma iştahıyla her şey Portekizli teknik adamın istediği gibi gitti. Bir de buna Adriano’nun ilk yarıda gördüğü kırmızı kart eklenince Real için maç o anda bitti diyebiliriz.

Haberin Devamı

Messi’nin ilk yarının sonlarına doğru attığı o muhteşem frikik golünün ardından Bernabeu’da “acaba” soruları zihinlerde ufak pürüzler yaratsa da 10 kişi kalmış bir Barcelona’nın sürekli koşan ve defansın arkasına tehlikeli toplar yollayan Real karşısında şansı yoktu.

Nitekim, son düdükle birlikte kazanan Real Madrid olurken, psikolojik üstünlüğü ele geçiren Mourinho oldu. Yıllarca Guardiola hegomanyası altında zor zamanlar yaşayan Mourinho aldığı galibiyetin yanı sıra ilk kez bu kadar ezici bir futbolla Vilanova'ya büyük gözdağı vermiş oldu.

Aykut Kocaman ile birlikte  Fenerbahçe-Galatasaray derbilerindeki psikolojik üstünlüğün Sarı Kırmızılılara geçtiğini göz önüne alacak olursak, Vilanova ile benzer sahnelerin yaşanması Nou Camp tribünlerinde homurdanmalara neden olabilir!..

 

Yazarın Tüm Yazıları