Boğaziçi Rektörü, EUA’da Türkiye’yi savundu

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Rektörü, EUA’da Türkiye’yi savundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 11:29

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi ardından alınan tedbirleri protesto eden Avrupa Üniversiteler Birliği’ne (EUA), darbe girişiminin boyutlarını ve alınan önlemlerin gerekliliğini anlattı. Rektör Prof. Dr. Barbarosoğlu’nun girişimi üzerine konu, EUA’da yeniden ele alınacak.

Haberin Devamı

EUA Yönetim Kurulu üyesi, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun girişimiyle yürütülen görüşmelerde Türkiye açısından olumlu adımlar atılıyor. Rektör Prof. Dr. Barbarosoğlu, YÖK Başkanlığı’nın bilgisi dahilinde, Avrupa üniversiteleri ile Türkiye’de yaşanan olayların doğru anlaşılması için sürekli iletişim halinde bulunarak; gelişmeleri detaylı bir şekilde aktardıklarını ve EUA içinde konunun sorgulanmasını sağladıklarını belirtti.

Eylülde karşılıklı ziyaretler planlanıyor

Demokrasiye karşı girişilen darbe teşebbüsü ardından Türk Hükümeti’nce zorunlu olarak alınan önlemlerle birlikte, akademik yaşamın hızla normale dönmesi yolunda atılan adımlar konusunda da bilgi verdiklerini belirten Prof. Dr. Barbarosoğlu, eylülde YÖK ve EUA arasında karşılıklı ziyaretlerin planlandığını da söyledi.

Ne olmuştu?

Haberin Devamı

Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) 19 Temmuz’da yayınladığı bir açıklamada 1577 dekanın istifaya ‘zorlanması’nı kınayan bir açıklama yapmıştı. Birliğin internet sitesi üzerinden yayınlanan metinde, dekanların istifa etmek zorunda bırakılmasının, öğretim personelinin akademik özgürlüklerine ve üniversitelerin otonomilere müdahale anlamına geldiği vurgulanmıştı.

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!