BM Temsilcisi Mistura'dan Cenevre açıklaması: Önceliğimiz...

Güncelleme Tarihi:

BM Temsilcisi Misturadan Cenevre açıklaması: Önceliğimiz...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 22:39

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'de taraflar arasındaki kısmi ateşkes ihlallerinin sık sık yaşanmasının Cenevre'deki Suriye görüşmelerine zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

De Mistura, Cenevre'de bugün başlayan Suriye görüşmelerinin yeni turunda ilk olarak Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) heyetiyle bir araya geldikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

MYK heyetini Moskova, Şam ve Tahran ziyaretleri hakkında bilgilendirdiğini ve ziyaretlerinin kötü geçtiği algısını düzeltmesi gerektiğini ifade eden de Mistura, bu ülkelerin siyasi geçiş sürecine destek verdiğini söyledi.

ÖNCELİĞİMİZ SİYASİ GEÇİŞ SÜRECİ

De Mistura, görüşmelerin bu turun ilişkin ise "Önceliğimiz siyasi geçiş süreci, yönetim ve anayasa" dedi.  Suriye'deki güvenlik durumunun kötüye gittiğine yönelik endişelerini ziyaretleri sırasında gündeme getirdiğini aktaran de Mistura, "Ciddi hadiseler oldu ama buna çalı yangını diyemeyiz. Çatışmaların durdurulması anlaşması hala uygulanıyor" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

BM çalışma grupları ile ateşkes ihlallerini ele alacaklarını belirten de Mistura, "Çatışmaların durdurulması anlaşmasının sık sık ihlal edilmesi görüşmelerin ruhuna ve güvene zarar verebilir" şeklinde konuştu.

De Mistura, rejim heyeti ve muhalifler arasında doğrudan görüşmelerin ne zaman başlayacağına ilişkin ise kesin bir tarih veremeyeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!