Bisiklet yolu uzuyor!

Güncelleme Tarihi:

Bisiklet yolu uzuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 13:40

EGE Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 3’üncü Bisiklet Sempozyumu kentin bisiklet konusundaki duyarlılığını da ortaya koydu.

Haberin Devamı

 Büyükşehir’in kentte bisikletli ulaşımın planlı olarak geliştirilmesi ve uluslararası platformlarda İzmir’in yer almasına yönelik projeleri büyük ilgi gördü.

İzmir’in diğer kentlerden farklı, ayırt edici en önemli özelliklerinden birinin bisiklete, bisikletliye karşı tavrı ve bisikleti kent içi ulaşımın bir parçası haline getirmek yönündeki yaklaşımı olduğunu söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İzmir’deki bu güzel ortamı yeni projelerle destekleyerek geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Gökçe, “Bir yandan FLOW, bir yandan EUROVELO ile tüm uluslararası ağlarda İzmir’in aktif bir şekilde kendini gösterebilmesi için, ‘Daha iyi ne yapabiliriz? Başka ülkelerde neler yapılıyor? Nasıl etkileşebiliriz?’ gibi konuların araştırması içindeyiz” dedi.

Master plan da geliyor

Haberin Devamı

Ulaşım Daire Başkanı Fidan Aslan ise İzmir Ulaşım Ana Planı kararlarıyla Büyükşehir’in 135 kilometrelik bisiklet yolu gerçekleştirmeyi öngördüğünü ve bunun 40 kilometrelik kısmının büyük ölçüde tamamlandığını belirtti. Fidan, Büyükşehir’in yaşama geçirdiği ve İzmirlilerden yoğun talep gören “BİSİM” projesini de katılımcılara anlattı. ‘Yola Gel’ ve ‘Bi nokta: Punta’ adlı bisiklet atölyelerine de dikkat çeken Fidan Aslan, “Ayrıca, İzmir Bisiklet Master Planı yapılması için çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda örnek planlar inceleniyor” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!