'Birlikte yaşayan Türkiye ortak özlemimiz'

Güncelleme Tarihi:

Birlikte yaşayan Türkiye ortak özlemimiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 00:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün 10’uncu gününde bayram mesajı vererek, “Bayrama ayrı bir anlam katacaktır Adalet Yürüyüşü. Birlikte yaşayan, uygarca tartışan, bir araya gelebilen bir Türkiye hepimizin ortak özlemi. Bu yürüyüşün temel amacı da o” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki geceyi Bolu yakınlarında terk edilmiş bir tesiste geçirdi. Kılıçdaroğlu, dün sabah ‘Adalet Yürüyüşü’nün 10’uncu gününe saat 10.00’da başladı. Ramazan Bayramı mesajını yola çıkmadan önce veren CHP Lideri, şöyle konuştu:

TEK AMAÇ BİRLİK
“Gerginliklerden Türkiye çok çekti. Çok acılar çekiyoruz. Gerginliklerden de kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum. Bu yürüyüşün Adalet Yürüyüşü olması bu açıdan da çok önemli. Bayrama ayrı bir anlam katacaktır Adalet Yürüyüşü. Gerçekten de gerilen, kutuplaşan, söylemlerle adeta yeni düşmanlar yaratan bir Türkiye’den söz etmek hoşuma gitmiyor. Birlikte yaşayan, uygarca tartışan, bir araya gelebilen bir Türkiye hepimizin ortak özlemi. Bu yürüyüşün temel amacı da o.”

MISIR’A SESLENDİ
Mısır’daki idamlara da değinen Kılıçdaroğlu, siyasi idamların hiçbir topluma yarar getirmeyeceğini herkesin bildiğini belirterek, “Türkiye bu konuda büyük acılar çekti. Bir dönem idam ettiğimiz siyasileri sonra andık, sonra kucakladık. Hava meydanlarına, yollara, caddelere, barajlara isimlerini verdik, bir anlamda yaptığımız haksızlığı gidermek için. Ama ölen geri dönmüyor” dedi. Kılıçdaroğlu, Mısır’daki yöneticilere, “İdamların topluma bir yarar getirmeyeceğini eğer görmek istiyorsanız dönüp Türkiye’nin tarihine bakın” mesajını gönderdi.

BOZKURT SELAMI VERDİ
Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler yürüyüşe başladı. Yürüyüşün 10’uncu gününde yaklaşık 20 avukat cübbeleriyle Kılıçdaroğlu’na eşlik etti. Yürüyüş sürerken yol boyunca tatile giden vatandaşlar korna çalarak ve el sallayarak yürüyüşe katılanları selamladı. Bazı vatandaşlar ise yürüyüşe katılanların yanından geçerken küfür edince katılımcılar sık sık uyarıldı. Kılıçdaroğlu, yolda geçen arabalardan kendisine bozkurt işareti yapan ülkücüleri aynı şekilde bozkurt işareti yaparak selamladı.

TUTUKLU GAZETECİ EŞLERİ
Cumhuriyet gazetesi tutuklu yazar, çizer ve yöneticilerinin aileleri de Kılıçdaroğlu’na destek için Adalet Yürüyüşü’ne geldi. Karikatürist Musa Kart’ın eşi Sevinç Kart, yürüyüşün çok anlamlı olduğunu belirterek, “Yürüyüşe katılan herkes tarihi bir sorumluluk üstleniyor. Haksızlığa, hukuksuzluğa itiraz eden her kesimden insan bu yürüyüşte buluşuyor. O açıdan bizim için çok önemli” dedi.

Birlikte yaşayan Türkiye ortak özlemimiz


'YOL' FİLMİNİ İZLEDİLER
Yürüyüşe katılanlar önceki gece Kılıçdaroğlu’nun kaldığı terk edilmiş tesiste Yılmaz Güney’in Yol filmini izledi. Gezi Piyanisti olarak anılan Dengin Ceyhan, resital verdi. CHP lideri dün geceyi ise Bolu kent merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Karacaağaç köyü yakınında TIR parkında geçirdi. Parkta Eskişehir Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinin kurduğu Eko-Şov Ritm Grubu, çöp konteyneri, bidonu ve kovası ile kürek gibi malzemelerden yaptıkları müzik aletleriyle konser verdi. Kılıçdaroğlu bayram namazının Karaağaç köyünde kılacak. Köylülerle ardından da kamptakilerle bayramlaşacak. Bolu’da şehitlerin ailelerini ve huzurevini ziyaret edip yürüyüşüne devam edecek.

BAKMADAN GEÇME!