GeriSeyahat Bir turist gözüyle Almanya
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bir turist gözüyle Almanya

Bir turist gözüyle Almanya

Alman hükümeti bu yılın başında turizm atağına geçti ve 33.7 milyon Euro’luk bir bütçeyle dünya çapında bir tanıtıma girdi. Almanların ülkelerine çağırdıkları turistler arasında Türkler de var. Alman Turizm Merkezi (DZT), Alman Havayolları Lufthansa ve THY ile ortak bir proje başlattı. Projede Almanlar ülkelerine Türkleri çağıracak, turistleri de THY ve Lufthansa taşıyacak. DZT’nin Bölgeler Başkanı Knut Haenschke, Yıllardır sizler bizlere ülkenizi tanıttınız şimdi sıra bizde" diyor. Haenschke vize konusunu kolaylaştırmak için de girişimlerde bulunacaklarını söylüyor.

"Bizler yıllarca Türkiye’ye tatil için gittik. Artık turist bekleme sırası bizde." diyor DZT’nin Bölgeler Başkanı Knut Haenschke. Türkiye’nin hedef ülkelerinden biri olmasını da şöyle açıklıyor: "Çünkü Türk ve Alman dostluğu yıllara dayanıyor. Almanya’da yaşayan çok sayıda Türk var. Bu atakta Türklere önemli bir rol düşüyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den Almanya’ya 1.2 milyon civarında Türk turist geldi. Gelenlerin yüzde 50’sinin amacı tatildi ama geceleme sayısı 388 bin civarında kaldı. Türkiye’den gelenler turizm için değil, eş, ahbap, akrabalarını görmek için geliyor. Gelenler otellerde konaklamıyor, lokantalarda yemek yemiyor ve müzeleri, tarihi yerleri gezmiyor."

Tatilde Almanya’ya gitmenin anlamı, dinlenmek, yeni deneyimler yaşamak ve keşfetmek. Çünkü Almanya Kuzey Denizi ve Alp Dağları arasında ilginç bir coğrafyaya sahip. İşte Almanya’da yapabilecekleriniz...

KÜLTÜR VE SANAT TURLARI

Almanya’da 600 sanat müzesi var. Bu kültür meraklılarının zevklerini Almanya’nın her bölgesinde tatmin edecekleri anlamına geliyor. Berlin’deki Müzeler Adası, Münih’teki resim galerilerinin bulunduğu semt, Frankfurt’taki Main nehri
/images/100/0x0/55ea9d79f018fbb8f88b91ed
kıyısındaki Müzeler Rıhtımı bunlar arasında ilk akla gelenler. Sanata ev sahipliğini sessiz sedasız yapan bu müzelerden birçoğu çocuklar da sıkılmasınlar diye minik ziyaretçileri için tanıtım ve etkinlikler düzenliyor. Pedagoglar denetiminde yapılan bu etkinliklerde müzeler çocuklar için çekici hale getiriliyor. Müzelerle ilgili detaylar www.deutschemuseen.de adresinde.

ŞATOLARDA CANLI TARİH

Almanya’nın pek çok kentinde kaleler, şatolar ve surlarla karşılaşmak olası. Her yıl pek çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Rothenburg ob der Tauber Şatosu, Eltz Şatosu, doyumsuz Alp dağları manzarasıyla Hechingen’deki Hohenzollern Şatosu bunlardan sadece birkaçı. Pek çoklarında şövalyeler, turistler için tarihi yeniden canlandırıyor. Bu arada çok sayıda şatoda da turnuvalar yapılıyor. Bu turnuvaların en görkemlisi Hessen eyaletindeki Breitenbach’ta bulunan Herzberg Şatosu’nda oluyor. Şatonun içine büyük bir Ortaçağ askeri garnizonu kuruluyor. Kaleler ve şatolarla ilgili daha fazla bilgi, www.burgen-und-schlosser.net’te.

EĞLENCE VE HEYECAN

Almanya Potsdam’daki Sinema Parkı özellikle dublör şovlarıyla ünlü. Parkta bir filmin nasıl çekildiğini canlı olarak görmek heyecan verici. Bremen ve Hannover arasındaki Serengeti Parkı’nda ise zebralar, gergedanlar, aslanlar var. Frankfurt yakınlarındaki Taunus Mucizeler Dünyası’ndaki "Sihirli Masallar Ormanı" minik ziyaretçiler için çok eğlenceli. Bremen’deki Universum Science Center’da evren ve bilim hakkında bilgi turları var. Buradaki iklim kontrollü odalarda buzdağlarına dokunmak mümkün. Ayrıca derin denizlere sanal dalışlar da yapabilirsiniz. Bu konuyla ilgili bilgilere www.freizeitparks.de adresinden ulaşabilirsiniz.

BİNBİR TÜRLÜ YEŞİL İÇİNDE

Almanya’ya gelen turistlerin çoğu, sadece büyük kentleri geziyor ve muhteşem bir doğaya sahip ülkenin bu bölümü ıskalıyor. Kuzey Denizi ve Baltık kıyılarında bin kilometreyi aşan bir sahil şeridi var. Kuzey Denizi’ndeki en geniş gelgit sahası olan Watten Denizi ve Rügen Adası’ndaki tebeşir taşı kayalıkları görülmeye değer yerlerden. Güneydeki Karaormanlar ise dünyaca ünlü. Bavyera Ormanları da gezmek için ideal. Doğanın binbir türlü yeşili içinde kuş seslerinin keyfine varabilirsiniz. Berlin Brandenburg ve Mecklenbung Vorpommern arasındaki su yollarının geçtiği güzergahlar ise ayrı bir güzellikte. Bu bölgede sayıları 4 bine varan göl nehir ve dereyle kanal var. Daha fazla bilgi için www.dtz.de adresine girebilirsiniz.

GECE HAYATINI SEVENLERE

Güneş battıktan sonra eğlenmek isteyenler için Almanya’nın büyük şehirlerindeki barlar ve kulüpler sayısız seçenek sunuyor. Elbette gece yaşamayı sevenlerin ilk tercihi Berlin. Yeni gözde mekan Wilmersdorf semtindeki Paris Caddesi boyunca sıralanan bar ve birahaneler. Mitte semtindeki Hackeschen Höfe, Charlottenburg’daki Savigny Meydanı da listede. Almanya’nın gece hayatını seven bir başka kenti ise Köln. Bu kent aynı zamanda Almanya’nın en büyük eşcinsel gruplarını da bünyesinde barındırıyor. Bu tür kulüp ve barlardan da çok sayıda var. Gece kulüpleriyle ilgili adresler www.dancefloorguide.de’de. Barlar için de www.bartime.de adresine bakılabilir.

WELLNESS’LE RAHATLAMA

Tatilde kendinizi şımartmak, bedeninizi dinlendirmek istiyorsanız, tercihiniz Almanya’daki 500’ü aşkın Wellness otellerinden biri olabilir. Almanya’da 350 şifalı kaplıca ve kür merkezinin olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Özellikle Güney ve Güneybatı Almanya’da seçenekler çok çeşitli. Bu konuda bilgi alabileceğiniz adresler, www.kubis.de ve www.wellness-im-kurort
False