'Bir daha olmasın'

Güncelleme Tarihi:

Bir daha olmasın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 22:57

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe’de minibüste saldırıya uğrayan lise öğrencisinin ailesini ziyaret etti, “Kimsenin kıyafetinden ötürü ötekileştirilmesini istemeyiz. Kız çocuğumuza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir daha olmamasını arzu ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul'da dün sabah Karadeniz illerinden sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başı örtülü bir kız kardeşimize yapılan saldırıyı dün (önceki gün) grup toplantısında kınamıştım, doğru olmadığını ifade etmiştim. Hiç kimsenin giyim tarzıyla uğraşmak gibi bir düşünceyi hiç kimse kafasından dahi geçirmemelidir. Herkes bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında özgürce gezebilmelidir. Herkesin giyimine, kuşamına, herkesin saygı duyması gerekir. Ben de öğleden sonra aileyi ziyaret edeceğim, kız kardeşimle tanışacağım. Onun da sorunlarını dinleyeceğim” dedi.

EVE BİR BUKET ÇİÇEKLE GİTTİ

Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, genç kızın İçerenköy’deki evine gitti. Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sırasında, saldırıya uğrayan lise öğrencisi okuldaydı. Kılıçdaroğlu genç kızın ailesiyle 20 dakika görüştü. Ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu’na CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da eşlik etti. Kılıçdaroğlu genç kızın ailesine bir buket çiçek de götürdü.

Haberin Devamı

CHP Lideri, çıkışta yaptığı açıklamada, “Aileye geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim. Hiç kimsenin kılığından, kıyafetinden, inancından, kimliğinden ötürü ötekileştirilmesini istemeyiz. Herkes bu ülkede özgürce yaşayabilmeli. Huzur içinde yaşayabilmeli. Kız çocuğumuza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir daha Türkiye’de olmamasını da arzu ediyoruz” diye konuştu.

‘KIZIM CEZAEVİNDE ÇOK PİŞMAN’

F.D.A.Y.’ye saldırının ardından tutuklanan Ayhan Almila Kursar’ın annesi Sema Kursar, “Aralık ayında babasını kaybetti. Çok ağır bir süreçti. Ruhsal sarsıntı içindeydi. Tedavi görüyordu. Kızım çok pişman. Cezaevinde görüştüm, ‘Anne beni buradan kurtar’ diyor. Kızım sarılık hastası. Ama ilaçlarını vermediler” dedi.

TOPLUMSAL ÇEKİŞMEYE DÖNÜŞMESİN

KEMAL Kılıçdaroğlu’nun evden ayrılmasının ardından basına açıklama yapan, F.D.A.Y.’nin babası Zeki Y., görüşmeyi şöyle anlattı: “Bu olaydan dolayı çocuk baskı altında. Destek, yardım alıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum geldiği, insanlığını gösterdiği için. Ama siyasilerin bu işe artık el atmalarını bekliyorum. Yarın tekrar bu işler meydana gelmemeli. Toplumsal çekişmeye dönüşmemesi lazım. Sayın Kılıçdaroğlu, bize geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Biz de teşekkür ettik. Bunların çok acı verici olduğunu söyledi. Biz de üzüldüğümüzü söyledik. Ama bunların da tekrar etmemesi için kendisine bazı tavsiyelerde bulunduk. ‘Siz yukarılarda ne iş görüyorsunuz?’ diye de sordum. Bu işler artık hallolmalı. Yani açığı, kapalısı olmamalı bu toplumda. Bunları söyledim. ‘Siz yukarıda çekişmelere tabi tutulursanız bunlar olur’ dedim. ‘Haklısınız’ diye cevap verdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!