YKS EK TERCİH (YERLEŞTİRME) KILAVUZU 2022: YKS ek tercih kılavuzu ile üniversite taban puanları ve boş kontenjanlar belli oldu- İşte tercih tarihleri

Güncelleme Tarihi:

YKS EK TERCİH (YERLEŞTİRME) KILAVUZU 2022: YKS ek tercih kılavuzu ile üniversite taban puanları ve boş kontenjanlar belli oldu- İşte tercih tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 18:04

YKS ek tercih kılavuzu son dakika ÖSYM açıklaması ile yayınlandı. YKS'ye giren adaylar ÖSYM tarafından yayımlanan ek yerleştirme kılavuzuna göre YKS ek tercihlerini online olarak yapabilecekler. Adaylar, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Ek tercihlerde boş kontenjanlar önem arz edecek. Peki, YKS ek tercihleri nasıl yapılır?

Haberin Devamı

YKS ek tercih kılavuzu ile ilgili ÖSYM tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Haziran ayında düzenlenen üniversite sınavına giren adaylar sonuçların açıklanmasının ardından tercih sürecine girdiler. YKS tercih sonuçlarının belli olması ile beraber ek tercih süreci başladı. YKS ek tercihleri 7 Eylül ve 13 Eylül tarihleri aralığında yapılacak. Tercih işlemleri, 07 Eylül 2022 tarihinde saat 10.00’da başlayacak, 13 Eylül 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

YKS EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

YKS ek tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı.  Adaylar, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 07-13 Eylül 2022 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 07 Eylül 2022 tarihinde saat 10.00’da başlayacak, 13 Eylül 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Haberin Devamı

YKS EK TERCİH KILAVUZU VE ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2022-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzuna, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2022-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.

YKS EK TERCİH (YERLEŞTİRME) KILAVUZU 2022: YKS ek tercih kılavuzu ile üniversite taban puanları ve boş kontenjanlar belli oldu- İşte tercih tarihleri

EK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNİN YAPILMASI

Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Tablo 6A ve 6B.1, ortaöğretimdeki bazı alanlar ile aynı/yakın alanda olduğu kabul edilen ve adayların ek puanları ile yerleştirilebilecekleri lisans programlarını göstermektedir.

Haberin Devamı

Tablo 6C mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanla yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir (Özel eğitim meslek okulları veya dengi okullar ile bu okulların programlarının uygulandığı özel eğitim sınıflarında öğrenim görenler hariç.).

Tablo 6D özel eğitim meslek okulları veya dengi okullar ile bu okulların programlarının uygulandığı özel eğitim sınıflarında öğrenim gören adayların, alanlarının devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanla yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir. Ek puan, özel eğitim meslek okulları ve bu okulların programlarının uygulandığı özel eğitim sınıflarından 2018 yılı itibariyle mezun olan/olacak adayları kapsamaktadır. Tablo 6D kapsamında olan özel eğitim meslek okulları veya dengi okullar ile bu okulların programlarının uygulandığı özel eğitim sınıflarında öğrenim gören adayların AİS/BMİS ekranlarındaki ilgili eğitim bilgilerinde, “özel eğitim okulunda/sınıfında öğrenim görenler” yazılıdır.

Haberin Devamı

Adayların ek puanlarıyla yerleştirilecekleri yükseköğretim programları öğrenebilmeleri için Tablo 6A, 6B.1, 6C ve 6D’de kendi alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.