YKS 2022 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den açıklama bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

YKS 2022 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYMden açıklama bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2022 10:14

YKS 2022 yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. YKS sonuçları 18 Temmuz'da açıklandı ve tercihler de 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tercih yapan adaylar sonuçları heyecanla bekliyor. Peki YKS 2022 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS yerleştirme sonuçları için gözler ÖSYM'de!

Haberin Devamı

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar elde ettiği puan ve başarı sıralamasına göre tercihte bulunacak. İşlemler yayımlanan kılavuza göre yapılacak. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin tercihlerini yapan adaylar sonuçları ÖSYM'nin AİS ekranından öğrenebilecekler.

YKS 2022 YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda henüz net bir bilgi paylaşılmadı. Ancak üniversite kayıt tarihlerinden önce tercih sonuçları açıklanacak. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Ayrıca yerleştirme sonuçları da ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek.