PTT Bursluluk parası sorgulama: Ekim ayı bursluluk ücreti yattı mı, ne zaman yatacak? İOKBS ilk burs ödemesi bu ay mı?

Güncelleme Tarihi:

PTT Bursluluk parası sorgulama: Ekim ayı bursluluk ücreti yattı mı, ne zaman yatacak İOKBS ilk burs ödemesi bu ay mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 14:58

Bursluluk parası ödemelerini PTT aracılığıyla alan öğrenciler, bursların hesaplara geçip geçmediğini araştırıyor. Özellikle bursluluk sınavında başarılı olan ve ilk kez bursluluk ödemesi alacak adaylar PTT bursluluk parası sorgulama yöntemini merak ediyor. Bursluluk ücretinin yatıp yatmadığı e-Okul VBS üzerinden ve PTT üzerinden yapılabiliyor. Bu yıl depremzede öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için toplam konten 100 bin olarak duyurulmuştu. 2023-2024 eğitim öğretim yılında İOKBS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla burs alacak öğrenciler açıklandı. Peki PTT bursluluk parası sorgulama nasıl yapılır? Ekim ayı bursluluk parası yattı mı? İşte, ödeme sorgulama ekranı

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bursluluk sınavında başarılı olan ortaokul 5,6,7,8. sınıf ile lise 9,10 ve 11. sınıf öğrencilerine burs desteği veriliyor. Burs ödemeleri okulların kapalı olduğu tarihlerde de öğrenci hesaplarına yatırılmaya devam ediyor. Bursluluk ödemeleri illere göre farklı tarihlerde hesaplara aktarıldığında öğrenciler ücret ödemelerinin hangi tarihte olduğunu merak ediyor. Bursluluk ödemeleri ayrıca e-Devlet üzerinden veya PTT’nin resmi internet sayfasından yapılabiliyor. Peki PTT bursluluk parası sorgulama ekranı nerede? İşte, PTT bursluluk parası sorgulama yöntemi…

PTT BURSLULUK PARASI NASIL SORGULANIR?

Bursluluk parasını sorgulamak isteyen öğrenciler, PTT A.Ş İnternet sitesi üzerinden sorgulama yapabilir.

Ptt.gov.tr adresine giriş yapan kullanıcılar ana sayfada sağ alt kısımda bulunan “ Canlı Destek” bölümünden ödeme sorgulama yapabilir.

Haberin Devamı

Ayrıca sorgulama işlemi yapmak isteyen 15 yaşından küçükler ise velilerinin üzerinde bulunduğundan e-Devlet sorgulamalarını velileri aracılığıyla yapabilir.

“1.e-Devlete giriş yapılır.

2. Ana ekranda bulunan ekrana PTT/ PTT Ödeme/PTT Ödeme sorgulama kelimelerinden biri yazıldığında aşağıda çıkan “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama” seçeneğine tıklanır.

3. Ödemenin bulunması durumunda gelinen ekranda ödeme görülecektir.”

İLK KEZ BURS ALACAKLARA ÖDEME NE ZAMAN YAPILIR?

2023 yılında Eylül ayında düzenlenen sınavlarda başarılı olan öğrencilere burs ödemeleri her ayın 25’ine kadar yatırılır. Bakanlık tarafından yayınlanan kılavuzda ilk kez burs alacak öğrenciler için bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödemelerin yapılacağı bilgisi paylaşıldı.