ÖSYM tercihleri o tarihte sonlandıracak... YKS ek tercihlerinde son gün ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM tercihleri o tarihte sonlandıracak... YKS ek tercihlerinde son gün ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2022 18:12

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) herhangi bir programa yerleşemeyen ya da tercih yapmayan adaylar için ek yerleştirme tercih dönemi devam ediyor. Başvurular yakın zaman sona sona erecek. Henüz başvuru yapmayan adaylar da araştırmalarına hız verdi. Öte yandan sonuç tarihi de bekleniyor. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar, şanslarını YKS ek tercihlerde bir kez daha deneyecekler. Ek yerleştirme kılavuzu ile öğrenciler, 2 ve 4 yıllık bölümlerin taban puanları ve boş kontenjanları tercih edecekler. İşte, YKS tercih sonuçlarında son durum...

YKS EK TERCİH NE ZAMAN BİTİYOR?

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2022-2023 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Adaylar, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 07-13 Eylül 2022 tarihleri arasında yapabilecekler.

Tercih işlemleri, 07 Eylül 2022 tarihinde saat 10.00’da başlayacak, 13 Eylül 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ek yerleştirme işlemleri, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2022-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacak.

Haberin Devamı

Sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası: