Ortaöğretim (lise) KPSS ne zaman, 2023'te lise KPSS yapılacak mı? ÖSYM sınav takvimini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Ortaöğretim (lise) KPSS ne zaman, 2023te lise KPSS yapılacak mı ÖSYM sınav takvimini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2022 00:05

Ortaöğretim KPSS 2023 tarihi ÖSYM'nin açıklaması ile gündeme geldi. ÖSYM 2023 yılı sınav takvimini açıkladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2023 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi, "osym.gov.tr" internet sitesinden ilan edildi. Bu gelişmenin ardından KPSS'nin Ortaöğretim oturumunu gelecek yılki tarihi merak konusu oldu. Peki, 2023'de Ortaöğretim (lise) KPSS var mı? İşte, 2023 KPSS ortaöğretim sınav tarihi hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2023 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi, "osym.gov.tr" internet sitesinden açıklandı. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da, 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 25 Ağustos'ta duyurulacak. İşte, Ortaöğretim KPSS oturumu hakkında bilgiler...

KPSS'nin lise mezunlarına yönelik oturumları, 2 yıldan bir yapılıyor. KPSS Ortaöğretim oturumu, 2023 yılında yapılmayacak. Sınav ÖSYM tarafından 2024 yılında organize edilecek.

KPSS NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası: