ÖSYM ek yerleştirme sonuçları bekleniyor... YKS ek tercihler ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM ek yerleştirme sonuçları bekleniyor... YKS ek tercihler ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2022 14:52

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) alınan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022 YKS) YKS Ek Yerleştirme işlemleri yakın zaman önce sona erdi. ÖSYM AİS sistemi üzerinden tercihlerini online tamamlayan adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Üniversitelerin ek tercih sonuçları için bekleyiş başladı. Yakın zaman önce kılavuzun yayınlanması ile boş kontenjanlar için ek tercih başvurusu yapan binlerce genç, şimdi ise ÖSYM'nin yerleştirme sonuçlarını ne zaman erişime açacağını merak ediyor. İşte, konuya dair merak edilenler...

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu bilgiler kapsamında ek tercih sonuçları 25 Eylül öncesi yayımlanacak.

Geçtiğimiz yıl YKS ek tercihleri 01 Ekim 2021 tarihinde açıklanmıştı.

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

Elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası: