ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2024 öğretmen atamasıyla ilgili son dakika açıklama: Öğretmen atama takvimi belli oldu mu, MEB başvuru kılavuzu yayınlandı mı?

Güncelleme Tarihi:

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK Cumhurbaşkanı Erdoğandan 2024 öğretmen atamasıyla ilgili son dakika açıklama: Öğretmen atama takvimi belli oldu mu, MEB başvuru kılavuzu yayınlandı mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 01:28

Öğretmen ataması son dakika açıklamayla gündeme geldi. Eğitim fakültesi mezunu öğretmen adaylarının aylardır beklediği 2024 yılı öğretmen atamaları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlendirmelerde bulundu. Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'öğretmen ataması yapılacak mı?' sorusuna "Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." yanıtını verdi. Sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi gibi pek çok alanda yapılacak olan 2024 yılının ilk öğretmen atamasında, 2023 KPSS puanları dikkate alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) başvuru kılavuzunda kontenjanları ve kadro sayıları da ilan edilecek. Peki, hangi branştan kaç öğretmen alınacak? Öğretmen ataması ne zaman, başvuru kılavuzu yayınlandı mı? İşte, o konular hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

MEB öğretmen ataması ne zaman? sorusu için beklenen açıklama geldi. Daha önce Bakan Tekin'in, öğretmen atamasının Kabine Toplantısı'nda gündeme geleceğini söylemesinin ardından adayların gözü kulağı yapılacak resmi açıklamalara çevrilmişti. Özellikle yerel seçim sonrası öğretmen atama takvimi için beklentiler artmıştı. 16 Nisan tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz." dedi. MEBBİS başvuru ekranı üzerinden alınacak öğretmen atama başvuruları kılavuzun ilanıyla başlayacak. Peki, öğretmen ataması kadro ve branşlar belli oldu mu? İşte, detaylar.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası Külliye'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Öğretmen ataması söz konusu mu? sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şu yanıtı verdi;

Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor.

ÖĞRETMEN ATAMA KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın personel.meb.gov.tr internet adresi üzerinden yayınlanacak başvuru kılavuzu ile öğretmen atama başvuruları yayınlanacak.
Bakanlığın çalışmaları tamamlandıktan sonra atama kılavuzunda branş ve kadro dağılımları ilan edilecek. Konuyla ilgili açıklama geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

KADRO VE BRANŞLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları açıklanacak.

EN ÇOK HANGİ BRANŞTAN ATAMA YAPILACAK?

2023 yılı Mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayırmıştı. Atamaların büyük çoğunluğu deprem bölgesine yapılırken 22 bin 500’ün üzerinde öğretmen Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen 10 ile atandı.