Mahir Ünal kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Mahir Ünal kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 15:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini bakanları belli oldu. Mahir Ünal 64. Hükümetin Kültür ve Turizm Bakanıseçildi. Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal kimdir?

Haberin Devamı

Mahir Ünal, 1966 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. İlk ve Ortaokul öğrenimini Elbistan’da tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul’da devam etti. 1984 yılında İstanbul Bahçelievler Koca Sinan Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde alan Mahir Ünal buradan 1991 yılında mezun oldu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlamış olan Ünal, aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Ana Bilim Dalında Doktora çalışmasına devam etmektedir.

1992 yılında öğretmenlik görevine başlamıştır. 2005 yılında İTO’da müşavirlik, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

SİYASİ HAYATI

2003 yılında AK Parti Siyaset Akademisinde dersler vermiş, 2004’ten bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde AK Parti’nin seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer almıştır.

Irak, Malezya, Kıbrıs, Lübnan, Mısır gibi birçok ülkede seçim kampanyalarını yöneten strateji ekiplerinde de görev alan Ünal 2009 yılında AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilmiş ve AR&GE Başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir. Aynı yıl AK Parti Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünü üstlenmiştir. Ünal, daha sonra 2011 Genel Seçimleri’nde Kahramanmaraş’tan Milletvekili seçilmiş ve Grup Başkanvekilliği görevine getirilmiştir. 24, 25, 26. Dönemlerde Kahramanmaraş Milletvekilliği ve AK Parti Grup Başkanvekilliği yapmıştır.