LGS'de yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? İl ilçe nakil komisyonuna başvuru nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

LGSde yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak İl ilçe nakil komisyonuna başvuru nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 09:49

LGS 2. nakil tercih sonuçları açıklandı. Sonuçların ilanının ardından nakiller ile yerleşemeyen öğrenciler ne yapması gerektiğini araştırıyor. 2022 LGS nakil sonuçları sonrası herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla yerleştirilecek. Peki il ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonuna başvuru nasıl yapılır? İşte konuyla ilgili detaylar...

Haberin Devamı

2022 LGS 2. nakil tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından hiçbir okula giremeyen öğrenciler, yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla yerleştirilecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, iki nakil sürecinde de hiçbir okula giremeyen öğrencilerin, başvurularının komisyonlarca 9-17 Ağustos'ta alınacağını ve 19 Ağustos'ta yerleştirme sürecinin tamamlanacağını kaydederek, "Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; öğrenci ve velilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. 19 Ağustos tarihi itibarıyla tüm öğrencilerimiz liselere yerleşmiş olacaklar." diye belirtti.

İL İLÇE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME VE NAKİL KOMİSYONUNA NASIL BAŞVURULUR?

İl ilçe nakil komisyonuna başvurmak için ilçe milli eğitim müdürlüklerine gitmek gerekiyor. İlçede yerleşemeyen öğrenci sayıları dikkate alınarak ilçe nakil komisyonu üyelerinin dışında veli ve öğrencilere boş kontenjanlar, kayıt alanındaki okullar, okulların eğitim programları, alan ve tür bilgileri gibi hususlarda rehberlik yapması için görevliler yardımcı olacak.

Haberin Devamı

Komisyona başvuran veli ve öğrencilerin dilekçeleri gerekli rehberlik ve kontroller yapıldıktan sonra komisyon üyelerince teslim alınıp gün sonunda hazırlanacak excel tablosunda gruplandırılacak.

Veli ve öğrencilerin kontenjanı bulunan okullardan 3 tercih yapması sağlanacak.

Belirtilen tarihler arasında alınan başvurular tamamlandıktan sonra okulların kontenjanları da dikkate alınarak öğrencilerin ortaokul başarı puanına göre yerleştirmeler yapılacak.