KYK başvuruları için yarın son gün!

Güncelleme Tarihi:

KYK başvuruları için yarın son gün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 11:36

KYK kredi ve burs başvurularında sona geliniyor. KYK kredi ve burs başvuruları 21 Ekim 2015’de başladı. Başvurular için yarın son gün. KYK’ya kimler başvurabilir? KYK kredi ve burs başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 2015-2016 Öğretim yılı içinde yüksek öğrenim gören öğrenciler için burs ve öğrenim kredisi başvurusu yarın saat 23.59’a kadar devam edecek.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun öğrencilere sunduğu imkânlar arasında yer alan barınma, burs ve kredi gibi imkânlardan yararlanmak için öğrencilerin başvuru yapmaları gerekmektedir. İnternetten online olarak bu işlemlerini kolayca tamamlayabilirler.

KYK BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

KYK BURSUNA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
- Ön lisans öğrencileri
- Lisans öğrencileri
- Açık Öğretim öğrencileri (Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler
- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri (hazırlık sınıfında burs verilmez)
- Vakıf Üniversitesi öğrencileri
- LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler (öncelikli olarak)
- Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler
- Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler
- İkinci öğretim de okuyan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

KYK başvuruları için yarın son gün


KYK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
KYK kredi ve burs başvuruları Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi internet adresi olan http://yurtkur.gsb.gov.tr/ üzerinden yapılabilecek. Öğrenciler bu siteyi kullanarak burs ve kredi başvurularını kolayca tamamlayabilecekler. Kredi ve burs başvurularınızı aşağıdaki link üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPLICAK?
Bakanlıktan verilen bilgiye göre 2015 yılı itibarıyla 1.002.222’si öğrenim kredisi, 373.548 ‘si burs olmak üzere toplam 1.375.770 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100’e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor. Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor. Burs/kredi kazananlara 2016 yılının Ocak ayından itibarem ödeme yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası: