KPSS Ortaöğretim başvurusu bitmek üzere... Lise KPSS başvurusu ne zaman bitecek?

Güncelleme Tarihi:

KPSS Ortaöğretim başvurusu bitmek üzere... Lise KPSS başvurusu ne zaman bitecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 15:30

KPSS Ortaöğretim başvuruları başladı. Başvurular, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ve 'https://ais.osym.gov.tr' adresindeki ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapılabilecek. Henüz başvuru yapmayan adaylar da ÖSYM'nin belirlediği son tarihi merak ediyor. Öte yandan KPSS Ortaöğretim sınav tarihi de merak ediliyor. Peki, lise KPSS başvurusu ne zaman bitecek?

Haberin Devamı

Lise mezunu yüz binlerce kişinin katılım sağladığı ve iki yıldan bir düzenlenen KPSS Ortaöğretim oturumu için başvuru süreci devam ediyor. Başvuruların ardından sınavların yapılacağı tarihe odaklanan memur adayları, ÖSYM'den gelen bilgileri sorguluyor. İşte, konuya dair ayrıntılar...

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTER?

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 6 Kasım'daki 2022-KPSS Ortaöğretim başvuruları 13 Eylül'e kadar alınacak.

KILAVUZ YAYIMLANDI

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-KPSS Ortaöğretim kılavuzunda yer alıyor.

Kılavuza göre, ortaöğretim düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların puanlarının hesaplanabilmesi için KPSS Ortaöğretim sınavına başvuru yapmaları ve sınavın genel yetenek-genel kültür oturumuna katılmaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası: