Karne günü okula gitmek zorunlu mu?

Güncelleme Tarihi:

Karne günü okula gitmek zorunlu mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 10:55

Karne günü olan okulun son günü devamsızlık yazılır mı? sorusu yaz tatili öncesi merak konusu oldu. E okul not ve devamsızlık girişleri de karne heyecanı yaşayan öğrenci ve velilerin odaklandığı bir diğer konu oldu. Geçtiğimiz senelerde pandemi nedeniyle MEB ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karne notlarını e-Okul üzerinden dijital olarak erişime açmıştı. e-okul.meb.gov.tr üzerinden bu sene de online karne görüntüleme ekranı gündeme geldi. Ancak okullarda karne dağıtımı16 Haziran'da yapılacak ve online karne olmayacak.

Haberin Devamı

Karne almaya gitmezsek ne olur, sorusu yaz tatili öncesi milyonlarca öğrencinin gündemine geldi. Okul öncesi, ilk ve orta öğretim düzeyinde eğitim öğretim gören 19 milyondan fazla öğrenci 16 Haziran Cuma günü karne alacak ve üç aylık yaz tatili başlayacak. Birçok öğrenci karne gününde okula gitmeme durumunda yok yazılıp yazılmayacağını merak ediyor. Öte yandan e-Okul karne notu sorgulama ekranı da öğrencilerin odaklandığı bir diğer önemli gündem maddesi oldu. Peki, karne günü devamsızlık yazılır mı? İşte, karne notu sorgulama ve konu hakkında ayrıntılar.

KARNE GÜNÜ OKULA GİTMEK ZORUNLU MU?

Karne günü okula gitmenin zorunlu olduğuna yönelik MEB'in herhangi bir açıklaması bulunmuyor. Karnesini çeşitli nedenlerle o gün alamayan öğrenciler, okul müdürlüklerinden karne ve belgelerini alabiliyorlar. Öğrencilere karnelerini almaya gitmedikleri için bir ceza söz konusu değil. Fakat, bu konu hakkında en detaylı bilgi okul yönetimi tarafından verilecektir.

Haberin Devamı

KARNE GÜNÜ YOKLAMA ALINIR MI?

Geçtiğimiz yıllarda, okulun son haftasının pazartesi ve salı günleri tamamlanan ders programı, karne basım işlemlerinin hızlanması sebebiyle çarşamba ve perşembe günleri boş geçmekteydi. Dolayısıyla çarşamba günü itibariyle yoklama alınma işlemi gerçekleşmeyebilmekteydi. Karneler o gün basıldığı için yoklama alınması beklenmiyor. Ancak en detaylı bilgiyi okul müdürlüklerinden alabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası: