BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN? 2023 İOKBS sınav tarihleri belli oldu... Başvuru şartları neler?

Güncelleme Tarihi:

BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN 2023 İOKBS sınav tarihleri belli oldu... Başvuru şartları neler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2023 18:06

Bursluluk sınav tarihleri, öğrenci ve ailelerin gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı her yıl ortaokul ve lise öğrencileri için bursluluk sınavları organize ediyor. Sınavlarda başarılı olan öğrencilere 12 ay boyunca burs desteği sağlanıyor. 2023 MEB sınav uygulama takvimi meb.gov.tr adresinden paylaşıldı. Bursluluk sınavı başvuruları e-Okul veya öğrencinin eğitim aldığı okulun müdürlüklerinden gerçekleştirilecek. Yeni yılda aylık burs ücreti 863 lira olarak belirlenmişti. Bursluluk sınavı tarihleri açıklandı. Peki 2023 İOKBS başvuruları ne zaman? Bursluluk sınavı hangi tarihte? İşte, sınava ilişkin bilgiler…

Haberin Devamı

Ortaöğretim 5.6.7.8’nci sınıflar ile lise 9,10 ve 11. sınıf öğrencileri bursluluk sınavlarına katılabiliyor. Geçtiğimiz yıl başvuru işlemleri Mayıs ayında başladığından öğrenciler ve aileleri başvuru takvimini araştırmaya başladı. T.C. vatandaşı öğrenciler burslardan faydalanabilirken öğrencilerin her yıl belirlenen taban puanlara göre başarı sınırını geçmesi gerekiyor. Sınava başvuru yapabilecek öğrenci şartları, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kişi başına düşen gelire belirlenmektedir. Sınavlarda öğrencilere sayısal ve sözel alandan toplam 100 soru yöneltilir. Derslerden gelen soru sayıları ise öğrencilerin eğitim aldığı sınıfa göre değişmektedir. Peki Bursluluk sınavı başvuruları ne zaman? İşte, detaylar…

2023 BURSLULUK SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 5,6,7,8,9,10 ve 11’nci sınıf öğrencilerinin katılacağı bursluluk sınavı 3 Eylül 2023 tarihinde düzenlenecek. MEB tarafından ilan edilen takvime görselden ulaşabilirsiniz.

BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN 2023 İOKBS sınav tarihleri belli oldu... Başvuru şartları neler

İOKBS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı henüz 2023 yılının başvuru takvimini yayınlamadı. Kısa süre içerisinde İOKBS başvuru tarihlerinin duyurulması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl başvuru işlemleri, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Bu yıl başvuruların Haziran ayında başlaması ön görülüyor. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

İOKBS SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere uygulanan bursluluk sınavında adaylar üç yöntem ile sınava başvurabilir. İOKBS başvuru kılavuzunun yayınlanması ile başvuru şartları belli olacak. Şartları sağlayan adayların aileleri okul müdürlüklerinden bizzat başvurularını iletebilir.

Ayrıca meb.gov.tr adresinden veya e-Okul’dan T.C. kimlik numarası ve şifre girişi ile birlikte bursluluk sınavı başvurusu tamamlanır. Öğrencilerin sınava gireceği yerler ise sınav giriş belgesinin ilan edilmesiyle belli olur. Sınav giriş belgesi üzerinde okulun adı, salon ve sıra numarası gibi bilgiler yer alır.

Haberin Devamı

İOKBS SINAVI SORU SAYILARI

5, 6 ve 7’nci Sınıflar

Türkçe 25
2 Matematik 25
Fen Bilimleri 25
Sosyal Bilgiler 25

9, 10 ve 11’inci Sınıflar

Türk Dili ve Edebiyatı 25
Matematik 25
Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji) 25
Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 25

 

Haberle ilgili daha fazlası: