Gözler ÖTV indirimine çevrildi… 2022 ÖTV indirimi hangi araçlara ne zaman gelecek?

Güncelleme Tarihi:

Gözler ÖTV indirimine çevrildi… 2022 ÖTV indirimi hangi araçlara ne zaman gelecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2022 14:01

Araç almaya hazırlanan herkesin gündeminde ÖTV indirimi yapılıp yapılmayacağı yer alıyor. İkinci el ve sıfır araç piyasasında yaşanan durgunluk sonrasında ÖTV indirimi beklentisi oluştu. En son 2021 yılının Ağustos ayında ÖTV indirimi matrah düzenlemesi yapılmıştı. Peki otomobillerde ÖTV indirimi gelecek mi, hangi araçlarda olacak? İşte konuyla ilgili yaşanan son gelişmeler…

Haberin Devamı

ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Araç alacak veya satacak kişiler son dönemlerde sıfır ve 2.el piyasasında yaşanan fiyat artışları sebebiyle bekleyişe geçti. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada otomobildeki kur artışının %100’ün üzerinde olduğuna dikkat çekerek beklenti oluştuğunu söylemişti.

“ GELSE BİLE ARAÇ AZLIĞI BUNA ENGEL OLUYOR”

CNN Türk canlı yayınında ÖTV indirimine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Otomobil İşletmecisi Göksel Erkoyuncu, bu konuda beklenti olduğunu vurgulayarak araç arzı konusuna dikkat çekti. Açıklamasının devamında “ Eylül ayında geçen senenin eylül ayına göre bir düşüş var. Gelen araç adetleri de burada çok önemli. Özellikle ÖTV için söyleyeyim adet azlığı yüzünden belki zamanlama tutmadığı için böyle bir indirimin gidilemediğini düşünüyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Arz eksikliğinin yapılacak ÖTV indirimine fayda sağlamayacağını belirten Erkoyuncu “ Bunun arkasında şu bekleniyor. Bu artık ihtiyacın da üzerine çıktı. En son 2021 Ağustos ayında ÖTV indirim matrah düzenlemesi yapılmıştı. Burada yüzde 45-50-60-70 dilimine giren araçlar vardı. Bu sene bir düzenleme yapılmadı. Yüzde 80’in altında araç çok sınırlı sayıda var. ÖTV indiriminden çok bir matrah düzenlemesi hala bekleniyor.

ÖTV indirimi gelse bile araç sayısında yaşanan düşüş sebebiyle fiyatlara yansımayacağının altını çizen Erkoyuncu” Tam bir şeylerden kurtulduk derken enerji krizi çıktı. Almanya bu konuda çok öncü, araba üretiminin merkezlerinden biri. Bazı fabrikalarda üretim yapılamama hatta bazı araçlarda otomatik şanzıman olmaması, düz vites olması gibi şeyler. Bunların gelmesiyle beraber araç olmadığı için neye ne kadar merhem olur bilinmez açıkçası.” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası: