Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD Merkez Bankası Fed 2024 Nisan ayı faiz kararı açıklanma tarihi

Güncelleme Tarihi:

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak ABD Merkez Bankası Fed 2024 Nisan ayı faiz kararı açıklanma tarihi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 13:16

ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ekonomi gündemini takip edenler ve yatırımcılar merakla bu sorunun cevabını araştırıyor. Hemen belirtelim ki ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı iki ayda bir defa açıklanıyor. Son kararın ardından bir ayın geride kalmasıyla birlikte gözler Fed'in faiz kararının açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki, Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen detaylar...

Haberin Devamı

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı piyasalarda yakından takip ediliyor. Nisan ayı Fed faiz kararı özellikle de altın ve döviz piyasalarını yakından izleyenler tarafından merak ediliyor. Fed'in faiz kararı takvimi belli oldu. Peki, ABD Merkez Bankası Fed 2024 Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merak edenler için detayları ve tahminleri haberimizde derledik. İşte Fed faiz kararı açıklanma tarihi...

FED FAİZ KARARI 2024 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED’in bir sonraki faiz kararı toplantısı için tarih belli oldu. ABD Merkez Bankası FED’in faiz kararı toplantısı 30 Nisan - 1 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Faiz kararı ise 1 Mayıs’ta saat 21:00'da açıklanacak.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Fed yetkilileri Loretta Mester ve Mary Daly Salı günü 2024 yılı için üç faiz indiriminin hala muhtemel olduğunun sinyalini verirken, Mester Haziran ayında bir faiz indiriminin olası olduğunu ima etti.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, 2024'ün başında beklenenden daha sıcak rakamlara rağmen enflasyon tablosunun "çok fazla değişmediğini" kaydetti.

Mester, "Ancak güvenimi artırmak için daha fazla veri görmem gerekiyor. Bazı aylık veriler, enflasyondaki düşüş sürecinin durup durmadığı ya da yıl başı verilerinin fiyat istikrarına geri dönüş yolunda geçici bir sapmayı yansıtıp yansıtmadığı konusunda bize daha iyi bir fikir verecektir" diye konuştu.

Mester, bu yıl üç faiz indiriminin hala uygun olduğunu düşündüğünü, ancak daha azına ihtiyaç duyulup duyulmayacağının "yakın bir karar" olduğunu da vurguladı.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly de 2024'teki üç kesintiyi "çok makul bir temel" olarak nitelendirirken, "hala yapacak daha çok işimiz var" dedi.

Mester ve Daly, 2024'teki kesinti sayısına ilişkin güvence veren son Fed yetkilileri oldular ve aynı zamanda Fed'in para politikasını gevşetmek için acelesi olmadığını da açıkça ortaya koydular.

FED YÖNETİCİSİNDEN FAİZ MESAJI

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, Fed'in faiz oranını indirmeyi düşünmek için zamanı olmadığını söyledi. Bowman, ABD'de enflasyondaki gerilemenin durması halinde daha fazla faiz artırımının masada olabileceğini ifade etti.

Fed, faiz indirmek için ABD enflasyonunun yüzde 2'ye inmesi gerektiğini işaret etmişti. Bowman, enflasyonun yüzde 2 hedefine geri dönmeye devam etmesi muhtemel olsa da, "Henüz politika faizini düşürmenin uygun olduğu noktada değiliz ve enflasyona yönelik bir takım yukarı yönlü riskler görmeye devam ediyorum." şeklinde konuştu.

Bowman, işgücü piyasasındaki güçlenmenin devam etmesiyle birlikte enflasyonun daha fazla düşeceği yönündeki görünümünün hâlâ geçerli olduğunu söyledi ve "Bu gerçekleşirse, para politikasının aşırı kısıtlayıcı olmasını önlemek için federal fon oranının kademeli olarak düşürülmesi eninde sonunda uygun hale gelecektir." diye ekledi. 

Haberle ilgili daha fazlası: