EK ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI? 2023 MEB 45 bin öğretmen ataması sayısı bu yıl artacak mı?

Güncelleme Tarihi:

EK ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI  2023 MEB 45 bin öğretmen ataması sayısı bu yıl artacak mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2023 14:06

Ek öğretmen atamasıyla ilgili son durum, atanamayanlar tarafından yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl yapılan öğretmen atamalarının büyük bir çoğunluğunu deprem bölgesine yaptı. Bakan Özer, ek atama olup olmayacağına ilişkin katıldığı canlı yayında önemli değerlendirmelerde bulundu. Dün tamamlanan 45 bin atama sonrası herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar, ek atamalarla ilgili son durumu merak ediyor. Peki ek öğretmen ataması olacak mı, 45 bin öğretmen ataması sayısı artacak mı? İşte, konuyla ilgili yapılan o açıklamanın detayları ve son gelişmeler…

Haberin Devamı

 Milli Eğitim Bakanlığı her yıl eğitim kurumlarının ihtiyaçlarına göre İlkokul, ortaokul ve lise öğretmeni alımları yapıyor. Bu yıl en fazla alım sınıf öğretmenliği, okul öncesi ve rehber öğretmenliği kadrolarına gerçekleştirilecek. Öğretmen atamalarında KPSS sınav puanı üstünlüğü, sözlü ve mülakat sonuçları belirleyici oluyor. MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması takvimine göre atama tercih işlemleri 2-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Öğretmen ataması sonuçları ise 8 Mayıs tarihinde erişime açılacak. Bakan Özer, ek öğretmen atamalarıyla ilgili olarak beklenen açıklamayı yaptı. Peki Ek öğretmen ataması yapılacak mı? İşte, detaylar…

2023 EK ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamalarına ilişkin beklenen soruyu yanıtladı. Katıldığı canlı yayında açıklama yapan Özer, “ Buna şöyle cevap vereyim. Her yıl atama oluyor. Yani inşallah öğretmenlerimizin beklentilerini karşılayacak şekilde yeni atamalarla müjdeler veririz.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılında öğretmen atamalarına toplam 45 bin kontenjan ayırdı. Öğretmen ataması ön başvuru süreci 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında alınırken. Sözlü sınavlar 7-16 Nisan tarihleri arasında uygulandı. Öğretmenlerin sözlü sınav sonuçları ise 18 Nisan’da erişime açıldı.

45 bin öğretmen alımı için tercih işlemleri 2-6 Mayıs tarihleri arasında tamamlandı. Yüzlerce öğretmenin beklediği öğretmen ataması tercih sonuçları bugün e-Devlet üzerinden erişime açılacak. Öğretmenler ise 9 Eylül’de ders başı yapacak.

MEB 45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞLARI

MEB tarafından branş bazında atama kontenjanları paylaşıldı. Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 103 alandan atama yapılacağına işaret eden Özer, bu kapsamda en fazla atama yapılacak beş alana ilişkin şu bilgileri paylaştı: "45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı."