e-Devlet şifre alma işlemi... e-Devlet şifresi nasıl alınır, online olarak alınır mı? İşte İlk defa şifre alma ve yenileme

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet şifre alma işlemi... e-Devlet şifresi nasıl alınır, online olarak alınır mı İşte İlk defa şifre alma ve yenileme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2022 16:15

e-Devlet kapısı, birçok resmi işlemde vatandaşlara kolaylık sunuyor. Çeşitli işlemler ilgili kurum ve kuruluşa gidilmeden yapılabiliyor. e-Devlet uygulamasına daha önce giriş yapmayan, şifresi olmayan ya da şifreyi unutanlar, nasıl şifre alındığını araştırıyor. Peki e-Devlet şifresi nasıl alınır, online olarak alınır mı? İşte İlk defa şifre alma ve yenileme...

Haberin Devamı

e-Devlet şifresi almak isteyen vatandaşlar, konuyla hakkında bilgileri araştırıyor. Şifre ile sisteme giriş yapılarak istenen işlem hızlıca yapılıyor. Şifreyi aldıktan sonra şifreyi kaybetme, unutma gibi durumlarda yeni bir şifre işlemi yapılabiliyor. Peki e-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? İLK DEFA ŞİFRE ALMA

e-Devlet ile pek çok işlemi kolayca yapabilmek için şifre alınması gerekmektedir.

Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. Bunun yanı sıra üzerinde “e-Devlet Kapısı şifresi almaya yetkilidir” ibaresi olan vekalet ya da ilgili adli birimlerce temin edilmiş vesayet belgesi aracılığıyla da PTT şubelerinden şifre temin edilebilmektedir.

Haberin Devamı

E-DEVLET ŞİFRESİ ONLİNE OLARAK ALINIR MI?

e-Devlet üzerinden işlemleri gerçekleştirirken şifre güvenliği büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle e-Devlet şifresi kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile PTT şubelerinden alınır.

E-DEVLET ŞİFRE YENİLEME VE DEĞİŞTİRME

e-Devlet şifre değiştirme işlemi için www.turkiye.gov.tr adresine gidin ve sağ üst köşeden 'Giriş Yap' sekmesine tıklayın. Giriş sağladıktan sonra sayfanın alt kısmında yer alan 'Şifremi Unuttum' a tıklayın. Açılan sayfadan 'Şİfremi Hatırlamıyorum' seçeneğine gidin ve 'Devam Et' butonuna tıklayın. Bu aşamadan sonra istenilen bilgileri ve ek bilgileri doldurun.

Daha sonra kayıtlı telefon numarasını ve e-posta adresini girin. Telefonunuza SMS olarak doğrulama kodu gelecek. Bu kodu istenen yere girip devam edin. Son olarak yeni e-Devlet şifrenizi yazın ve kaydedin. Yeni şifrenizle e-Devlet adresine girebilirsiniz.