Bursluluk sınavı giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 2022 İOKBS ne zaman? İşte MEB takvimi

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk sınavı giriş yerleri ne zaman açıklanacak 2022 İOKBS ne zaman İşte MEB takvimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 03:08

Bursluluk sınavı giriş yerleri için veli ve öğrencilerin gözü Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) açıklamasına çevrildi. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak eylül ayında yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) haftalar kala sınav yerleri için bekleyiş arttı. Bursluluk sınavı giriş belgeleri http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak ve öğrenciler kişisel bilgileri ile çıktı alabilecekler. Peki, Bursluluk sınavı giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? İşte, İOKBS sınav tarihi ve giriş belgeleri hakkında ayrıntılar.

Haberin Devamı

İOKBS sınavı ne zaman sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor.21 Nisan 2022- 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında başvuruları yapılan bursluluk sınavına geri sayım başladı. Eski adıyla Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı takvime göre bu sene 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşecek. Öğrencilerin heyecanla beklediği bursluluk sınavı giriş belgeleri de sınav öncesi MEB tarafından ilan edilecek.

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci Sınıfların katılacağı bursluluk sınavı 4 Eylül 2022 Saat: 10.00'da gerçekleşecek.

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sınav giriş yerleri Sınav Tarihinden En Az 7 Gün Önce www.meb.gov.tr İnternet Adresinden alınacak. Bu bilgilere göre sınav yerlerinin 28 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

SINAV NASIL YAPILACAK?

a. Sınav, 4 Eylül 2022 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00’da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.

b. Sınavda dörderseçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır.

c. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler saat 09.30’da sınava katılacakları binada hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, pasaportları olmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı) ile koyu siyah ve yumuşak uçlukurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi bulunduracaktır.

Haberin Devamı

ç. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

 Öğrenciler, nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu geçici kimlikbelgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası: