BİLSEM SINAV SONUÇLARI 2022 ne zaman açıklanacak? BİLSEM mülakat sonuçları için gözler MEB duyurusunda!

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM SINAV SONUÇLARI 2022 ne zaman açıklanacak BİLSEM mülakat sonuçları için gözler MEB duyurusunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 20:35

BİLSEM sınav sonuçları için gözler artık Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılacak açıklamaya çevrildi. 13 Haziran-12 Ağustos tarihinde gerçekleşen BİLSEM bireysel değerlendirmeleri geride kalırken, resim, müzik, genel zihinsel yetenek alanlarına yerleşecek olan öğrencilerin sınav sonuçları ağustos ayında erişime açılacak. Binlerce öğrencinin katılım sağladığı söz konusu sınavın sonuçları ile başarılı bulunanlar son süreçte BİLSEM kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler. Peki, BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, BİLSEM sonuçları ile ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

2022 BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanacak, sorusunun yanıtı son gelişmeler ile takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, BİLSEM sınavları sonrası öğrencilerin yanıtlarını inceleyecek ve sınav sonuçlarını ilan edecek. MEB takvim bilgisine göre BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları 19 Ağustos tarihinde açıklanacak. Öte yandan BİLSEM kayıtları 29 Ağustos-9 Eylül tarihinde gerçekleşecek.

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

BİLSEM bireysel değerlendirme aşaması 13 Haziran ve 12 Ağustos tarihleri aralığında gerçekleştirildi. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 19 Ağustos’ta ilan edilecek.

Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvuruları 22 Ağustos ve 26 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.

BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN?

BİLSEM’e kayıt hakkı kazanan öğrenciler işlemlerini 29 Ağustos ve 9 Eylül tarihleri aralığında yapacaklar.

BİLSEM NEDİR?

Haberin Devamı

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Haberle ilgili daha fazlası: