Bayramda EFT yapılıyor mu? Bayramda FAST olmadan EFT ve havale oluyor mu, para ne zaman hesaba geçiyor? İşte merak edilenler...

Güncelleme Tarihi:

Bayramda EFT yapılıyor mu Bayramda FAST olmadan EFT ve havale oluyor mu, para ne zaman hesaba geçiyor İşte merak edilenler...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2024 02:32

Bayramda EFT ve havale oluyor mu sorusu, bankaların kapalı olması nedeniyle gündeme geldi. İnternet bankacılığı üzerinden EFT ve havale işlemlerini gerçekleştirecek olanlar, gönderilen paranın ne zaman hesaba geçeceğini merak ediyor. Ramazan Bayramı boyunca kamu kurumlarında olduğu gibi bankalar da hizmet vermeyecek. Ancak havale ve FAST ile EFT gibi işlemlerde mağduriyet olmaması adına bankalar para transferi ile ilgili işlemlerini uygulamaya koyuyor. Peki, Bayramda FAST olmadan EFT ve havale oluyor mu, ne zaman hesaba geçiyor? İşte, o konularla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Bayramda Fast olmadan gönderilen para ne zaman hesaba geçer, merak edilen konulardan oldu. Ramazan Bayramı süresince tatil olan bankalarda hesabı olanlar para transferiyle ilgili konulara odaklandı. 10 - 11 ve 12 Nisan'da EFT ve havale yapılır mı? sorusu da gündeme gelen başlıklar arasında yer aldı. Bayram günlerde havale işlemleri aynı bankalar üzerinden gerçekleştirildiğinden hesaba geçmektedir. İşte, bayramda EFT ve havale yapılıyor mu? sorusunun yanıtına yönelik bilgiler.

BAYRAMDA EFT VE HAVALE YAPILIR MI?

Bayram günlerde havale işlemleri aynı bankalar üzerinden gerçekleştirildiğinden hesaba geçmektedir.

EFT ise farklı bankalar üzerinden yapıldığından bayram boyunca hesaplara geçmeyecek. EFT işlemleri bankaların açıldığı 15 Nisan Pazartesi günü saat 09.00’dan sonra hesaplara aktarılacak.

Haberin Devamı

BAYRAMDA FAST İLE EFT YAPILIR MI?

FAST ile yapılan ödemeler resmi tatil, dini tatillerde hemen hesaba geçmektedir. FAST işlemleri 7-24 anında karşı hesaba geçer ve konu hakkında bankalar anında bilgilendirme yapar.