Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü Mayıs ayının kaçıncı pazar günü kutlanır? İşte merak edilen cevap

Güncelleme Tarihi:

Anneler Günü ne zaman Anneler Günü Mayıs ayının kaçıncı pazar günü kutlanır İşte merak edilen cevap
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2024 11:51

Anneler Günü tarihi, Mayıs ayının yaklaşmasıyla birlikte en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Bilindiği üzere Anneler Günü Mayıs ayında kutlanıyor. Peki, Anneler Günü ne zaman, Mayıs ayının kaçıncı Pazar günü kutlanır? Merak edenler için takvimsel detayları haberimizde derledik. İşte detaylar...

Haberin Devamı

 

Anneler Günü ne zaman? Mayıs ayı içerisinde kutlanan Anneler Günü tarihi, Nisan ayının sonuna yaklaşılmasıyla birlikte merak edilip araştırılıyor. Peki, Anneler Günü Mayıs ayının kaçıncı Pazar günü kutlanıyor? Merak edenler için 2024 Anneler Günü tarihini haberimizde derledik. İşte merak edilen tarihler...

2024 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Anneler Günü Mayıs ayının 2. pazar günü kutlanıyor. Bu yıl yani 2024 yılında Mayıs ayının ikinci pazar günü 12 Mayıs ayına denk geliyor. Yani 2024 Anneler Günü 12 Mayıs'ta kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Haberin Devamı

Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

Öte yandan Anneler günü geleneğinin Antik Yunanların Yunan mitolojisinde de yeri vardır. Bu özel gün Yunan mitolojisinde pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.