ALES sonuçları açıklandı mı? ÖSYM 2015 sorgulama ve Yüksek Lisans Programları 2015

Güncelleme Tarihi:

ALES sonuçları açıklandı mı ÖSYM 2015 sorgulama ve Yüksek Lisans Programları 2015
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 10:30

2015 ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonbahar dönemi sınavı 22 Kasım Pazar günü yapıldı. ALES sınavı sonuçları henüz açıklanmadı. Sınav sonuçlarının en kısa sürede açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

ALES sonbahar dönemi sınavı 22 Kasım Pazar günü yapıldı. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarında açık veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardaki yerlere atanabilmek amacı ile ALES'e giren adaylar sınavın ardından sonuçları merakla bekliyor.

ÖSYM tarafından her yıl 2 defa olmak üzere gerçekleştirilen ALES ülke genelinde 81 merkezde gerçekleştirildi. ALES sınav soruları açıklanırken, sınav sonuçlarının en geç 2 hafta içerisinde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

ALES sonuçları açıklandı mı ÖSYM 2015 sorgulama ve Yüksek Lisans Programları 2015


ALES SINAV SONUCUMU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Haberin Devamı

ALES sınav soruları açıklamasının ÖSYM tarafından sonuç ve soru açıklama portalı üzerinden adaylara sunulması sayesinde adaylar internet kolaylığında soruları inceleyebiliyor. 2015 sonbahar dönemi 22 Kasım 2015 sözel ve sayısal ALES sınav soruları internet üzerinde ÖSYM sonuç ve soru açıklama web portalı üzerinden indirilebiliyor.

ALES SINAV SONUCU SORGULAMAK İÇİN TIKLA

ALES ilkbahar sınavı ve ALES sonbahar sınavı şeklinde yılda 2 defa ÖSYM tarafından yapılan bu sınava her yıl katılabilme imkanı bulunuyor. Ancak ALES sınav soruları ve sonuç açıklamalarının ardından alınan ALES puanı 3 yıl süreye sahiptir. Bu nedenle sınava katılan adayların ALES puanları ile yapacakları başvuruları en genç 3 yıl içerisinde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Aksi halde ALES puanları geçersiz sayılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası: