ALES /2 sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? İşte sınav tarihi ve detaylar

Güncelleme Tarihi:

ALES /2 sınav giriş belgeleri yayınlandı mı İşte sınav tarihi ve detaylar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2022 15:06

ALES sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?... ALES giriş belgeleri için adayların gözü kulağı artık ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrildi. Başvuru işlemleri 24 Haziran – 4 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınan ALES/2 sınavı ağustos ayında organize edilecek. Yüksek lisans yapmak isteyenler adayların katılımı ile gerçekleşecek olan sınav öncesi ÖSYM AİS ekranından ALES sınav yerlerini erişime açacak. Adaylar sınav giriş belgeleri ile salon numarası ve binalarını öğrenebilecekler. Peki, ALES sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? ALES ne zaman? İşte, söz konusu sınavla ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

ALES sınav yerleri ne zaman açıklanacak, sorusunun yanıtı adayların gündemine gelmeye başladı. ÖSYM 2022 yılı sınav takvimine göre ALES 2 başvuruları temmuz ayında tamamlandı. Söz konusu sınavın başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından ALES sınavı için süreç başladı. 21 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak olan sınav öncesi ALES sınav giriş yerleri yayınlanacak. Ancak sınav belgeleri hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

ALES/2 NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM'nin güncel sınav takvimine göre, ALES 21 Ağustos 2022 tarihinde organize edilecek. Sınavın sonuçları 9 Eylül 2022 tarihinde ilan edilecek.

ALES SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES 2 sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. Adayların bu belgeyi, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinmeleri gerekecek.

Haberin Devamı

Sınav giriş belgelerinin 11 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

ALES'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir.

Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir.

Haberle ilgili daha fazlası: