AÖL (Açık Lise) kayıtları ne zamana uzatıldı? 2023 Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

Güncelleme Tarihi:

AÖL (Açık Lise) kayıtları ne zamana uzatıldı 2023  Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2023 18:28

Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından Açık Lise kayıt tarihlerinde değişikliğe gitti. Daha önce 20 Şubat’ta sona ereceği bilgisi paylaşılan kayıt tarihleri uzatıldı. Deprem sonrası Milli Eğitim Bakanlığı deprem sonrası elektronik sınavları erteledi. ÖSYM’den yapılan açıklamada ise bazı sınavların kayıt tarihlerinde değişikliğe gidileceği açıklanmıştı. Peki Açık Öğretim Lisesi kayıtları ne zaman sona erecek? İşte, güncel kayıt takvimi

Haberin Devamı

Kahramanmaraş’ta aynı gün yaşanan 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM peş peşe sınavlarla ilgili düzenlemeleri tamamladı. Lise eğitimlerini açıktan sürdüren öğrenciler için kayıt takvimi uzatıldı. Kayıt işlemleri, internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Kayıt yenileme yapabilmek için önce ders seçimi yapan öğrenciler ardından sınav ücretini yatırıyor. Öğrencilerin 2. dönem sınavlarına katılabilmesi için kayıt yenileme işlemlerini yapması gerekmektedir. Henüz Açık Lise 2. dönem sınav takvimi yayınlanmadı. Peki Açık Lise kayıt tarihi ne zaman? İşte, AÖL kayıtlarına ilişkin bilgiler…

AÇIK LİSE KAYITLARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Bakanlıktan yapılan açıklamada 2022-22023 eğitim öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme ile ilk kayıt iş ve işlemlerinin 3 Nisan 2023 tarihine kadar uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı

AÇIK LİSE İLK KAYIT- KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır.

Sınav katılım Ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından bir iş günü sonra otomatik olarak yapılacaktır. 

Bu öğrencilerin  kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

İlk kez kayıt yaptıracak öğrenciler de internet üzerinden kayıtlarını 3 Nisan tarihine kadar gerçekleştirebilir. 

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, belirlenen kayıt yenileme Sınav katılım Ücretini ödemek zorundadır. Bu dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav katılım Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)