TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN? | 2022 TUS 2. Dönem tercihleri bekleniyor...

Güncelleme Tarihi:

TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN | 2022 TUS 2. Dönem tercihleri bekleniyor...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2022 17:58

TUS tercih tarihleri için geri sayım başladı. Ölçme Yerleştirme ve Seçme Merkezi (ÖSYM) tarafından 4 Eylül’de uygulanan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’na (2022-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) ait değerlendirme işlemleri tamamlandı. Gözler şimdi TUS tercih başvurularında. Peki, TUS tercihleri ne zaman başlıyor? İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

ÖSYM, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2021-TUS 2. Dönem) sonuçlarını "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden açıkladı. Adaylar şimdi yoğun şekilde tercihlere odaklandı. İşte, TUS tercihlerinde son bilgiler...

2022 TUS KONTENJANLARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ""4 Eylüldeki TUS’a 24.459 uzman adayı katıldı. Bu dönem için eğitim kurumlarına 9.338, yabancı uyruklu ve KKTC vatandaşı öğrenciler dâhil edildiğinde TOPLAM 9.911 KONTENJAN planlandı. Eğitim kurumları kontenjan dağılımları, kılavuzda yayımlanmak üzere, bugün ÖSYM'YE GÖNDERİLDİ." ifadelerine yer vermişti.

2022-TUS 2. DÖNEM KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TUS TERCİHLERİ NE ZAMAM?

TUS tercihlerinin ne zaman başlayacağı hususunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

TUS tercih kılavuzu ve TUS kontenjanları ÖSYM tarafından açıklanacak.

ÖSYM resmi açıklamayı yapınca haberimizde yer vereceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası: