18 yaşından küçükler E-Devlet şifresi alabilir mi? E-Devlet şifresi kaç yaşına kadar alınabilir?

Güncelleme Tarihi:

18 yaşından küçükler E-Devlet şifresi alabilir mi E-Devlet şifresi kaç yaşına kadar alınabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2024 10:39

18 yaşından küçükler E-Devlet şifresi alabilir mi sorusu, 15-16-17 ve 18 yaşında olan ya da daha küçük yaşlarda bulunan gençler tarafından araştırılıyor. Peki, 18 yaşından küçükler E-Devlet şifresi alabilir mi? E-Devlet şifresi kaç yaşına kadar alınabilir? İşte, o konuda var olan resmi bilgiler

Haberin Devamı

E-Devlet'e 18 yaşından küçük vatandaşların kaydolması mümkündür. 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır) başvuru yaptıklarında PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden e-Devlet kapısı şifrelerini alabilirler.

Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar haricinde başkaları adına şifre alınması mümkün değildir.